Făgăduința pentru azi – 24 iulie

  „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” – Proverbele 30:5

  Foarte multe acvile mor pentru că se lasă ispitite de momeala otrăvită cu stricnină pregătită de gospodari pentru vulpile şi lupii care atacă animalele de casă. Acvila, care se mulţumeşte şi cu prăzi mici, cade victimă dacă atentează la momeala altora.

  Multe lucruri pot fi ademenitoare şi pentru noi, uneori chiar dintre cele mai nevinovate şi aparent inofensive. Noi obişnuim să privim în viaţa altora cu interes şi cu o uşoară invidie, dorindu-ne să avem şi noi ce au ceilalţi sau să ni se întâmple şi nouă evenimentele bune care li se întâmplă lor. Nu cunoaştem însă efectele de după acele întâmplări, aşa cum nu ştim în ce fel le-a făcut bine ceea ce au primit celor spre care privim. Pot fi cadouri otrăvite dacă le privim de aproape. E posibil ca un lucru care nu face rău altora să ne facă foarte rău nouă şi ceea ce poate fi folositor cuiva să nu aibă aceeaşi funcţionalitate în cazul nostru. Pentru că umblarea noastră prin lume este pândită la fiecare pas de înşelăciune şi capcane, este nevoie de o protecţie şi un filtru mult mai performante decât suntem noi capabili să avem. Cea mai sigură instanţă, care poate detecta virusul din orice lucru, este Duhul lui Dumnezeu. El răspunde la rugăciunile celui ce are nevoie de siguranţă.

  Provocare

  Aproape în orice casă există ceva otrăvitor (substanţe pentru insecte, muzică bolnăvicioasă, filme imorale, cărţi prea uşoare şi diverse alte lucruri). Fă un inventar şi aruncă la coş dacă găseşti ceva dăunător.

  Făgăduința pentru azi - 24 iulie - 2020. Aproape în orice casă există ceva otrăvitor (substanţe pentru insecte, muzică bolnăvicioasă, filme imorale, cărţi prea uşoare şi diverse alte lucruri). Fă un inventar şi aruncă la coş dacă găseşti ceva dăunător.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...