Făgăduința pentru azi – 24 iulie

„Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” – Proverbele 30:5

Foarte multe acvile mor pentru că se lasă ispitite de momeala otrăvită cu stricnină pregătită de gospodari pentru vulpile şi lupii care atacă animalele de casă. Acvila, care se mulţumeşte şi cu prăzi mici, cade victimă dacă atentează la momeala altora.

Multe lucruri pot fi ademenitoare şi pentru noi, uneori chiar dintre cele mai nevinovate şi aparent inofensive. Noi obişnuim să privim în viaţa altora cu interes şi cu o uşoară invidie, dorindu-ne să avem şi noi ce au ceilalţi sau să ni se întâmple şi nouă evenimentele bune care li se întâmplă lor. Nu cunoaştem însă efectele de după acele întâmplări, aşa cum nu ştim în ce fel le-a făcut bine ceea ce au primit celor spre care privim. Pot fi cadouri otrăvite dacă le privim de aproape. E posibil ca un lucru care nu face rău altora să ne facă foarte rău nouă şi ceea ce poate fi folositor cuiva să nu aibă aceeaşi funcţionalitate în cazul nostru. Pentru că umblarea noastră prin lume este pândită la fiecare pas de înşelăciune şi capcane, este nevoie de o protecţie şi un filtru mult mai performante decât suntem noi capabili să avem. Cea mai sigură instanţă, care poate detecta virusul din orice lucru, este Duhul lui Dumnezeu. El răspunde la rugăciunile celui ce are nevoie de siguranţă.

Provocare

Aproape în orice casă există ceva otrăvitor (substanţe pentru insecte, muzică bolnăvicioasă, filme imorale, cărţi prea uşoare şi diverse alte lucruri). Fă un inventar şi aruncă la coş dacă găseşti ceva dăunător.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video