Făgăduința pentru azi – 24 iulie

  „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru cei ce se încred în El.” – Proverbele 30:5

  Foarte multe acvile mor pentru că se lasă ispitite de momeala otrăvită cu stricnină pregătită de gospodari pentru vulpile şi lupii care atacă animalele de casă. Acvila, care se mulţumeşte şi cu prăzi mici, cade victimă dacă atentează la momeala altora.

  Multe lucruri pot fi ademenitoare şi pentru noi, uneori chiar dintre cele mai nevinovate şi aparent inofensive. Noi obişnuim să privim în viaţa altora cu interes şi cu o uşoară invidie, dorindu-ne să avem şi noi ce au ceilalţi sau să ni se întâmple şi nouă evenimentele bune care li se întâmplă lor. Nu cunoaştem însă efectele de după acele întâmplări, aşa cum nu ştim în ce fel le-a făcut bine ceea ce au primit celor spre care privim. Pot fi cadouri otrăvite dacă le privim de aproape. E posibil ca un lucru care nu face rău altora să ne facă foarte rău nouă şi ceea ce poate fi folositor cuiva să nu aibă aceeaşi funcţionalitate în cazul nostru. Pentru că umblarea noastră prin lume este pândită la fiecare pas de înşelăciune şi capcane, este nevoie de o protecţie şi un filtru mult mai performante decât suntem noi capabili să avem. Cea mai sigură instanţă, care poate detecta virusul din orice lucru, este Duhul lui Dumnezeu. El răspunde la rugăciunile celui ce are nevoie de siguranţă.

  Provocare

  Aproape în orice casă există ceva otrăvitor (substanţe pentru insecte, muzică bolnăvicioasă, filme imorale, cărţi prea uşoare şi diverse alte lucruri). Fă un inventar şi aruncă la coş dacă găseşti ceva dăunător.

  Făgăduința pentru azi - 24 iulie - 2020. Aproape în orice casă există ceva otrăvitor (substanţe pentru insecte, muzică bolnăvicioasă, filme imorale, cărţi prea uşoare şi diverse alte lucruri). Fă un inventar şi aruncă la coş dacă găseşti ceva dăunător.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...