Făgăduința pentru azi – 25 iulie

„El dă tărie celui obosit…” – Isaia 40:29

„Prin noi înşine, nu putem face nimic, dar, prin Dumnezeu, care ne întăreşte, putem trăi să facem bine altora şi să evităm în felul acesta răul.” – Ellen White

Sunt multe momentele în care ne epuizăm resursele interioare şi simţim că vom abandona proiectele în lucru sau programul pe care îl avem. Ne obosesc până şi dialogurile care altădată ne făceau plăcere şi ne retragem chiar de la unele întâlniri foarte aşteptate în trecut. Este o senzaţie similară cu aceea de îmbătrânire. Nu este nimic ieşit din comun dacă se întâmplă aşa. În definitiv, oamenii nu evoluează din punct de vedere al rezistenţei chiar dacă în ce priveşte informaţia facem paşi mari înainte. Cei ce se bazează pe forţele proprii ajung foarte uşor la dezechilibru şi epuizare; în schimb, cei care acceptă să ceară şi să primească ajutor de la Dumnezeu au putere şi au eficienţă în tot ce fac. În aparenţă, timpul pentru rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Scripturii ar putea părea un timp pierdut, însă, cu cât acest timp este mai consistent, cu atât mai mult se vor simţi eficienţa şi inspiraţia în activităţile noastre de orice natură. Este ca şi cum am reface plinul cu energie şi hrană dintr-o sursă inepuizabilă. Dumnezeu nu dă cu zgârcenie celui ce Îi cere ajutorul, El abia aşteaptă să fie alături de noi în eforturile pe care le facem zilnic. Şi azi este la fel.

Provocare

Ia o carte inspirată şi citeşte măcar câteva capitole astăzi, iar dacă vei simţi că îţi place, continuă şi în zilele următoare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor