Articolul precedentJózsef példája
  Articolul următor“Prieten” sau PRIETEN?

  Făgăduința pentru azi – 25 iulie

  „El dă tărie celui obosit…” – Isaia 40:29

  „Prin noi înşine, nu putem face nimic, dar, prin Dumnezeu, care ne întăreşte, putem trăi să facem bine altora şi să evităm în felul acesta răul.” – Ellen White

  Sunt multe momentele în care ne epuizăm resursele interioare şi simţim că vom abandona proiectele în lucru sau programul pe care îl avem. Ne obosesc până şi dialogurile care altădată ne făceau plăcere şi ne retragem chiar de la unele întâlniri foarte aşteptate în trecut. Este o senzaţie similară cu aceea de îmbătrânire. Nu este nimic ieşit din comun dacă se întâmplă aşa. În definitiv, oamenii nu evoluează din punct de vedere al rezistenţei chiar dacă în ce priveşte informaţia facem paşi mari înainte. Cei ce se bazează pe forţele proprii ajung foarte uşor la dezechilibru şi epuizare; în schimb, cei care acceptă să ceară şi să primească ajutor de la Dumnezeu au putere şi au eficienţă în tot ce fac. În aparenţă, timpul pentru rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Scripturii ar putea părea un timp pierdut, însă, cu cât acest timp este mai consistent, cu atât mai mult se vor simţi eficienţa şi inspiraţia în activităţile noastre de orice natură. Este ca şi cum am reface plinul cu energie şi hrană dintr-o sursă inepuizabilă. Dumnezeu nu dă cu zgârcenie celui ce Îi cere ajutorul, El abia aşteaptă să fie alături de noi în eforturile pe care le facem zilnic. Şi azi este la fel.

  Provocare

  Ia o carte inspirată şi citeşte măcar câteva capitole astăzi, iar dacă vei simţi că îţi place, continuă şi în zilele următoare.

  Făgăduința pentru azi - 25 iulie - 2020. Ia o carte inspirată şi citeşte măcar câteva capitole astăzi, iar dacă vei simţi că îţi place, continuă şi în zilele următoare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...