Articolul precedentJózsef példája
  Articolul următor“Prieten” sau PRIETEN?

  Făgăduința pentru azi – 25 iulie

  „El dă tărie celui obosit…” – Isaia 40:29

  „Prin noi înşine, nu putem face nimic, dar, prin Dumnezeu, care ne întăreşte, putem trăi să facem bine altora şi să evităm în felul acesta răul.” – Ellen White

  Sunt multe momentele în care ne epuizăm resursele interioare şi simţim că vom abandona proiectele în lucru sau programul pe care îl avem. Ne obosesc până şi dialogurile care altădată ne făceau plăcere şi ne retragem chiar de la unele întâlniri foarte aşteptate în trecut. Este o senzaţie similară cu aceea de îmbătrânire. Nu este nimic ieşit din comun dacă se întâmplă aşa. În definitiv, oamenii nu evoluează din punct de vedere al rezistenţei chiar dacă în ce priveşte informaţia facem paşi mari înainte. Cei ce se bazează pe forţele proprii ajung foarte uşor la dezechilibru şi epuizare; în schimb, cei care acceptă să ceară şi să primească ajutor de la Dumnezeu au putere şi au eficienţă în tot ce fac. În aparenţă, timpul pentru rugăciune şi meditaţie la Cuvântul Scripturii ar putea părea un timp pierdut, însă, cu cât acest timp este mai consistent, cu atât mai mult se vor simţi eficienţa şi inspiraţia în activităţile noastre de orice natură. Este ca şi cum am reface plinul cu energie şi hrană dintr-o sursă inepuizabilă. Dumnezeu nu dă cu zgârcenie celui ce Îi cere ajutorul, El abia aşteaptă să fie alături de noi în eforturile pe care le facem zilnic. Şi azi este la fel.

  Provocare

  Ia o carte inspirată şi citeşte măcar câteva capitole astăzi, iar dacă vei simţi că îţi place, continuă şi în zilele următoare.

  Făgăduința pentru azi - 25 iulie - 2020. Ia o carte inspirată şi citeşte măcar câteva capitole astăzi, iar dacă vei simţi că îţi place, continuă şi în zilele următoare.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...