Articolul precedentAz egyetlen remény
  Articolul următorDarul… de nerefuzat

  Făgăduința pentru azi – 28 iulie

  „Nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu.” – Romani 8:39

  Cea mai adâncă scufundare în apă de mare a fost până la 307,8 metri adâncime, în 2001, în insulele Filipine. Coborârea, grăbită de o sanie cu greutăţi, a durat peste 12 minute, iar urcarea, 9 ore şi jumătate, pentru a permite decompresia organismului.

  Dacă înălţimea se măsoară în kilometri şi necesită un efort de urcare considerabil, iar revenirea poate fi fulgerătoare, în cazul coborârii în adâncime, unitatea de măsură este doar metrul. Câteva sute de metri sunt o distanţă enormă, iar revenirea presupune un timp colosal de mare. Când ai coborât atât de adânc, nu poţi reveni pur şi simplu pentru că ai ajunge la suprafaţă deja mort. În general, revenirea dintr-un punct mai de jos decât condiţiile noastre fireşti este mai anevoioasă şi necesită procese complexe. Când ne avântăm spre nişte culmi, trebuie să ştim că o eventuală prăbuşire durează puţin şi este de regulă fatală. Când coborâm, voit sau nu, este bine de reţinut că fiinţa noastră va fi mult mai marcată la revenirea spre condiţiile anterioare şi e posibil ca procesul să fie de durată. Putem coborî în bezna drogurilor, a promiscuităţii sau a altor dependenţe, iar revenirea se va face cu paşi mici şi eforturi enorme, beneficiind de ajutor specializat.

  Provocare

  Gândeşte-te la cineva care a căzut, care trece printr-o perioadă grea din viaţa lui şi încearcă să-i oferi prietenie, suport sau măcar o încurajare simplă, sinceră şi asigurarea că te rogi.

  Făgăduința pentru azi - 28 iulie - 2020. Gândeşte-te la cineva care a căzut, care trece printr-o perioadă grea din viaţa lui şi încearcă să-i oferi prietenie, suport sau măcar o încurajare simplă, sinceră şi asigurarea că te rogi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...