Articolul precedentAz egyetlen remény
  Articolul următorDarul… de nerefuzat

  Făgăduința pentru azi – 28 iulie

  „Nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu.” – Romani 8:39

  Cea mai adâncă scufundare în apă de mare a fost până la 307,8 metri adâncime, în 2001, în insulele Filipine. Coborârea, grăbită de o sanie cu greutăţi, a durat peste 12 minute, iar urcarea, 9 ore şi jumătate, pentru a permite decompresia organismului.

  Dacă înălţimea se măsoară în kilometri şi necesită un efort de urcare considerabil, iar revenirea poate fi fulgerătoare, în cazul coborârii în adâncime, unitatea de măsură este doar metrul. Câteva sute de metri sunt o distanţă enormă, iar revenirea presupune un timp colosal de mare. Când ai coborât atât de adânc, nu poţi reveni pur şi simplu pentru că ai ajunge la suprafaţă deja mort. În general, revenirea dintr-un punct mai de jos decât condiţiile noastre fireşti este mai anevoioasă şi necesită procese complexe. Când ne avântăm spre nişte culmi, trebuie să ştim că o eventuală prăbuşire durează puţin şi este de regulă fatală. Când coborâm, voit sau nu, este bine de reţinut că fiinţa noastră va fi mult mai marcată la revenirea spre condiţiile anterioare şi e posibil ca procesul să fie de durată. Putem coborî în bezna drogurilor, a promiscuităţii sau a altor dependenţe, iar revenirea se va face cu paşi mici şi eforturi enorme, beneficiind de ajutor specializat.

  Provocare

  Gândeşte-te la cineva care a căzut, care trece printr-o perioadă grea din viaţa lui şi încearcă să-i oferi prietenie, suport sau măcar o încurajare simplă, sinceră şi asigurarea că te rogi.

  Făgăduința pentru azi - 28 iulie - 2020. Gândeşte-te la cineva care a căzut, care trece printr-o perioadă grea din viaţa lui şi încearcă să-i oferi prietenie, suport sau măcar o încurajare simplă, sinceră şi asigurarea că te rogi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...