Articolul precedentKrisztus előttünk jár
  Articolul următorÎncercarea de foc

  Făgăduința pentru azi – 29 iulie

  „Voi să slujiţi Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi va depărta boala din mijlocul tău.” – Exodul 23:25

  În perioadele secetoase, cu puţină apă, elefanţii scurmă pământul nisipos şi uscat al albiei râurilor. Sapă folosindu-şi picioarele şi colţii, apoi, cu ajutorul trompei, aduc apa la suprafaţă. Au un simţ al descoperirii surselor de apă comparabil cu tehnicile echipelor de fântânari profesionişti. Perioadele de lipsă au efecte diverse asupra noastră: unii dintre noi sunt motivaţi să depună mai multe eforturi ca să compenseze, alţii se descurajează şi pot ajunge până la decădere. Creştinii consideră aceste perioade ca fiind încercări cu scop de şlefuire a caracterului. Dacă însă dificultatea durează, suntem tentaţi să schimbăm registrul şi să devenim critici chiar la adresa lui Dumnezeu.

  Noi considerăm că Dumnezeu este dator să ne poarte de grijă, să Se asigure că avem tot ce e necesar şi că ne merg toate lucrurile bine. Uneori, pentru a ne aduce cu picioarele pe pământ, Dumnezeu este nevoit să ne lase pe cont propriu pentru a înţelege că tot ce primim este rezultatul binefacerii Lui absolut gratuite. Spre deosebire de elefanţi, noi nu avem un simţ atât de dezvoltat, încât să detectăm resurse chiar şi în cel mai arid context. Din fericire, cu excepţia momentelor în care avem nevoie de o lecţie de recunoştinţă, Dumnezeu asigură pentru viaţa noastră chiar mai mult decât necesarul de binecuvântări.

  Provocare

  Ai putea renunţa astăzi la o masă şi să donezi cuiva mai sărac prânzul tău, în bani sau la pachet?

  Făgăduința pentru azi - 29 iulie - 2020. Ai putea renunţa astăzi la o masă şi să donezi cuiva mai sărac prânzul tău, în bani sau la pachet?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...