Articolul precedentKrisztus előttünk jár
  Articolul următorÎncercarea de foc

  Făgăduința pentru azi – 29 iulie

  „Voi să slujiţi Domnului Dumnezeului vostru, şi El vă va binecuvânta pâinea şi apele şi va depărta boala din mijlocul tău.” – Exodul 23:25

  În perioadele secetoase, cu puţină apă, elefanţii scurmă pământul nisipos şi uscat al albiei râurilor. Sapă folosindu-şi picioarele şi colţii, apoi, cu ajutorul trompei, aduc apa la suprafaţă. Au un simţ al descoperirii surselor de apă comparabil cu tehnicile echipelor de fântânari profesionişti. Perioadele de lipsă au efecte diverse asupra noastră: unii dintre noi sunt motivaţi să depună mai multe eforturi ca să compenseze, alţii se descurajează şi pot ajunge până la decădere. Creştinii consideră aceste perioade ca fiind încercări cu scop de şlefuire a caracterului. Dacă însă dificultatea durează, suntem tentaţi să schimbăm registrul şi să devenim critici chiar la adresa lui Dumnezeu.

  Noi considerăm că Dumnezeu este dator să ne poarte de grijă, să Se asigure că avem tot ce e necesar şi că ne merg toate lucrurile bine. Uneori, pentru a ne aduce cu picioarele pe pământ, Dumnezeu este nevoit să ne lase pe cont propriu pentru a înţelege că tot ce primim este rezultatul binefacerii Lui absolut gratuite. Spre deosebire de elefanţi, noi nu avem un simţ atât de dezvoltat, încât să detectăm resurse chiar şi în cel mai arid context. Din fericire, cu excepţia momentelor în care avem nevoie de o lecţie de recunoştinţă, Dumnezeu asigură pentru viaţa noastră chiar mai mult decât necesarul de binecuvântări.

  Provocare

  Ai putea renunţa astăzi la o masă şi să donezi cuiva mai sărac prânzul tău, în bani sau la pachet?

  Făgăduința pentru azi - 29 iulie - 2020. Ai putea renunţa astăzi la o masă şi să donezi cuiva mai sărac prânzul tău, în bani sau la pachet?
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...