Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Făgăduința pentru azi – 30 iulie

  „Cel neprihănit se bucură în Domnul şi în El îşi capătă scăparea; toţi cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiţi.” – Psalmii 64:10

  Ştii cum arată hipopotamul? Căscatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseală, ci este de fapt un gest ameninţător, ce arată caninii lungi, groşi, ca o lamă, cu care este capabil să facă bucăţi o barcă mică. Apărându-şi teritoriul şi puii fără nicio frică, hipopotamii au ucis sute de oameni în Africa.

  Nu toate situaţiile de linişte şi calm sunt de dorit. Există expresii de genul: „liniştea dinaintea furtunii” sau „pisica blândă zgârie rău”. Într-o lume în care răul este o permanenţă, faptul că, pentru câteva clipe, nu se petrec nenorociri capătă semnificaţii profetice de rău augur. Cei care obişnuiesc să găsească semnificaţii catastrofice în diverse semne şi întâmplări au sentimentul că vigilenţa lor îi va salva. Dar, pentru un credincios sincer şi conştient de relaţia lui cu Dumnezeu, fiecare etapă, mai îmbelşugată sau mai austeră, este încredinţată Părintelui divin şi e parcursă cu neschimbată seninătate. El ştie că inima sa curată vrea să primească prezenţa divină şi că, atunci când vine în viaţa cuiva, Dumnezeu aduce binecuvântări care nu depind de situaţia materială sau de vremuri.

  Provocare

  Ce te face să te simţi fericit? Poţi face acel lucru pentru cineva care nu prea arată a om fericit? Încearcă măcar!

  Făgăduința pentru azi - 30 iulie - 2020. Ce te face să te simţi fericit? Poţi face acel lucru pentru cineva care nu prea arată a om fericit? Încearcă măcar!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...