Articolul precedentA Megváltó tűrelme
  Articolul următorScoși din cuptorul încercării

  Făgăduința pentru azi – 30 iulie

  „Cel neprihănit se bucură în Domnul şi în El îşi capătă scăparea; toţi cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiţi.” – Psalmii 64:10

  Ştii cum arată hipopotamul? Căscatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseală, ci este de fapt un gest ameninţător, ce arată caninii lungi, groşi, ca o lamă, cu care este capabil să facă bucăţi o barcă mică. Apărându-şi teritoriul şi puii fără nicio frică, hipopotamii au ucis sute de oameni în Africa.

  Nu toate situaţiile de linişte şi calm sunt de dorit. Există expresii de genul: „liniştea dinaintea furtunii” sau „pisica blândă zgârie rău”. Într-o lume în care răul este o permanenţă, faptul că, pentru câteva clipe, nu se petrec nenorociri capătă semnificaţii profetice de rău augur. Cei care obişnuiesc să găsească semnificaţii catastrofice în diverse semne şi întâmplări au sentimentul că vigilenţa lor îi va salva. Dar, pentru un credincios sincer şi conştient de relaţia lui cu Dumnezeu, fiecare etapă, mai îmbelşugată sau mai austeră, este încredinţată Părintelui divin şi e parcursă cu neschimbată seninătate. El ştie că inima sa curată vrea să primească prezenţa divină şi că, atunci când vine în viaţa cuiva, Dumnezeu aduce binecuvântări care nu depind de situaţia materială sau de vremuri.

  Provocare

  Ce te face să te simţi fericit? Poţi face acel lucru pentru cineva care nu prea arată a om fericit? Încearcă măcar!

  Făgăduința pentru azi - 30 iulie - 2020. Ce te face să te simţi fericit? Poţi face acel lucru pentru cineva care nu prea arată a om fericit? Încearcă măcar!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...