Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Făgăduința pentru azi – 31 iulie

  „Dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi.” – 2 Cronici 15:2

  Denumirea Google, celebrul motor de căutare pe internet, este un joc de cuvinte de la „googol”, numărul uriaş scris ca un 1 urmat de 100 de zerouri.

  Multe dintre facilităţile de care ne bucurăm au istorii interesante, dar pe care prea puţini oameni le cunosc. Cu cât un lucru e mai notoriu şi mai folosit, cu atât se pare că e mai necunoscut. Avem doar impresia că ştim totul despre acel ceva şi nici nu ne punem problema să facem cercetări cu privire la apariţie, inventator etc. Interesant este că facem la fel şi cu alte domenii din viaţa noastră, ne mulţumim să luăm lucrurile din mers şi nu depăşim superficialul pentru o cunoaştere mai aprofundată.

  Se întâmplă să avem colegi ale căror nume întregi nu le ştim, ci doar prenumele sau porecla; nu ştim de unde este sau alte informaţii elementare. Râdem la glumele lor, vin cu noi la petreceri sau în tabere şi asta e tot ce vrem să aflăm. Facem la fel şi cu Dumnezeu. Avem o credinţă pe care am primit-o de la părinţii noştri şi o practicăm fără să fim interesaţi să înţelegem mai profund şi să ne explicăm de ce aşa şi nu altfel. Este mai comod pentru noi să luăm doar stratul de la suprafaţă. Avem impresia că ne creăm mai puţine obligaţii dacă ne rezumăm la minimum de cunoştinţe. Dar Dumnezeu stă şi aşteaptă să-L cunoaştem mai mult, ca să ne poată oferi mai mult.

  Provocare

  Începe să citeşti o carte în care sunt dezbătute în detaliu punctele tale de credinţă (Adventiştii de ziua a șaptea cred sau Manualul doctrinelor biblice A.Z.Ș).

  Făgăduința pentru azi - 31 iulie - 2020. Începe să citeşti o carte în care sunt dezbătute în detaliu punctele tale de credinţă (Adventiştii de ziua a șaptea cred sau Manualul doctrinelor biblice A.Z.Ș).
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...