Articolul precedentIsten csodái
  Articolul următorRebel sau Loial?

  Făgăduința pentru azi – 31 iulie

  „Dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi.” – 2 Cronici 15:2

  Denumirea Google, celebrul motor de căutare pe internet, este un joc de cuvinte de la „googol”, numărul uriaş scris ca un 1 urmat de 100 de zerouri.

  Multe dintre facilităţile de care ne bucurăm au istorii interesante, dar pe care prea puţini oameni le cunosc. Cu cât un lucru e mai notoriu şi mai folosit, cu atât se pare că e mai necunoscut. Avem doar impresia că ştim totul despre acel ceva şi nici nu ne punem problema să facem cercetări cu privire la apariţie, inventator etc. Interesant este că facem la fel şi cu alte domenii din viaţa noastră, ne mulţumim să luăm lucrurile din mers şi nu depăşim superficialul pentru o cunoaştere mai aprofundată.

  Se întâmplă să avem colegi ale căror nume întregi nu le ştim, ci doar prenumele sau porecla; nu ştim de unde este sau alte informaţii elementare. Râdem la glumele lor, vin cu noi la petreceri sau în tabere şi asta e tot ce vrem să aflăm. Facem la fel şi cu Dumnezeu. Avem o credinţă pe care am primit-o de la părinţii noştri şi o practicăm fără să fim interesaţi să înţelegem mai profund şi să ne explicăm de ce aşa şi nu altfel. Este mai comod pentru noi să luăm doar stratul de la suprafaţă. Avem impresia că ne creăm mai puţine obligaţii dacă ne rezumăm la minimum de cunoştinţe. Dar Dumnezeu stă şi aşteaptă să-L cunoaştem mai mult, ca să ne poată oferi mai mult.

  Provocare

  Începe să citeşti o carte în care sunt dezbătute în detaliu punctele tale de credinţă (Adventiştii de ziua a șaptea cred sau Manualul doctrinelor biblice A.Z.Ș).

  Făgăduința pentru azi - 31 iulie - 2020. Începe să citeşti o carte în care sunt dezbătute în detaliu punctele tale de credinţă (Adventiştii de ziua a șaptea cred sau Manualul doctrinelor biblice A.Z.Ș).
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...