Făgăduința pentru azi – 31 iulie

„Dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi.” – 2 Cronici 15:2

Denumirea Google, celebrul motor de căutare pe internet, este un joc de cuvinte de la „googol”, numărul uriaş scris ca un 1 urmat de 100 de zerouri.

Multe dintre facilităţile de care ne bucurăm au istorii interesante, dar pe care prea puţini oameni le cunosc. Cu cât un lucru e mai notoriu şi mai folosit, cu atât se pare că e mai necunoscut. Avem doar impresia că ştim totul despre acel ceva şi nici nu ne punem problema să facem cercetări cu privire la apariţie, inventator etc. Interesant este că facem la fel şi cu alte domenii din viaţa noastră, ne mulţumim să luăm lucrurile din mers şi nu depăşim superficialul pentru o cunoaştere mai aprofundată.

Se întâmplă să avem colegi ale căror nume întregi nu le ştim, ci doar prenumele sau porecla; nu ştim de unde este sau alte informaţii elementare. Râdem la glumele lor, vin cu noi la petreceri sau în tabere şi asta e tot ce vrem să aflăm. Facem la fel şi cu Dumnezeu. Avem o credinţă pe care am primit-o de la părinţii noştri şi o practicăm fără să fim interesaţi să înţelegem mai profund şi să ne explicăm de ce aşa şi nu altfel. Este mai comod pentru noi să luăm doar stratul de la suprafaţă. Avem impresia că ne creăm mai puţine obligaţii dacă ne rezumăm la minimum de cunoştinţe. Dar Dumnezeu stă şi aşteaptă să-L cunoaştem mai mult, ca să ne poată oferi mai mult.

Provocare

Începe să citeşti o carte în care sunt dezbătute în detaliu punctele tale de credinţă (Adventiştii de ziua a șaptea cred sau Manualul doctrinelor biblice A.Z.Ș).

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor