Făgăduința pentru azi – 1 august

„Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” – 1 Ioan 5:14

„Dumnezeu Se pleacă de pe tronul Său pentru a auzi strigătul celor apăsaţi. Oricărei rugăciuni sincere, El răspunde: «Iată-Mă, sunt aici!» El îi înalţă pe cei descurajaţi şi dărâmaţi. Toate durerile noastre sunt şi durerile Lui. În orice ispită şi încercare, îngerul din prezenţa Lui este aproape, ca să elibereze.” – Ellen White

Încurajator gândul că atunci când trecem prin valea suferinţei sau a nevoilor nu suntem singuri, ba mai mult, suntem acompaniaţi chiar de Tatăl nostru din cer. Pentru El nu este un efort prea mare sau o excepţie să vină pe drumul nostru mizer şi să ne fie alături. Când citim că El ascultă cererile care sunt „după voia Lui”, nu suntem foarte încântaţi. „Dar voia mea nu contează?” ne întrebăm puţin deranjaţi. În fapt, care dintre noi şi-ar dori ca în urma unui răspuns la o rugăminte să constate că ceea ce a cerut i-a adus nenorocirea? Un lucru este sigur: voia lui Dumnezeu pentru noi este să fim fericiţi, prin urmare, cum să nu fim bucuroşi că El tocmai această condiţie o prezintă – „Vreau să te fac fericit, aşa că te invit să ceri în conformitate cu acest lucru, iar Eu te voi asculta fără nicio reţinere”?

Provocare

Scoate la imprimantă ori scrie de mână citatul inspirat de azi şi oferă-l ca încurajare cuiva pe care îl vezi abătut sau îngrijorat.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor