Articolul precedentA tűzből kikapott üszög
  Articolul următorFața lui Isus

  Făgăduința pentru azi – 1 august

  „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” – 1 Ioan 5:14

  „Dumnezeu Se pleacă de pe tronul Său pentru a auzi strigătul celor apăsaţi. Oricărei rugăciuni sincere, El răspunde: «Iată-Mă, sunt aici!» El îi înalţă pe cei descurajaţi şi dărâmaţi. Toate durerile noastre sunt şi durerile Lui. În orice ispită şi încercare, îngerul din prezenţa Lui este aproape, ca să elibereze.” – Ellen White

  Încurajator gândul că atunci când trecem prin valea suferinţei sau a nevoilor nu suntem singuri, ba mai mult, suntem acompaniaţi chiar de Tatăl nostru din cer. Pentru El nu este un efort prea mare sau o excepţie să vină pe drumul nostru mizer şi să ne fie alături. Când citim că El ascultă cererile care sunt „după voia Lui”, nu suntem foarte încântaţi. „Dar voia mea nu contează?” ne întrebăm puţin deranjaţi. În fapt, care dintre noi şi-ar dori ca în urma unui răspuns la o rugăminte să constate că ceea ce a cerut i-a adus nenorocirea? Un lucru este sigur: voia lui Dumnezeu pentru noi este să fim fericiţi, prin urmare, cum să nu fim bucuroşi că El tocmai această condiţie o prezintă – „Vreau să te fac fericit, aşa că te invit să ceri în conformitate cu acest lucru, iar Eu te voi asculta fără nicio reţinere”?

  Provocare

  Scoate la imprimantă ori scrie de mână citatul inspirat de azi şi oferă-l ca încurajare cuiva pe care îl vezi abătut sau îngrijorat.

  Făgăduința pentru azi - 1 august - 2020. Scoate la imprimantă ori scrie de mână citatul inspirat de azi şi oferă-l ca încurajare cuiva pe care îl vezi abătut sau îngrijorat.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...