Făgăduința pentru azi – 2 august

  „Domnul scapă sufletul robilor Săi, şi niciunul din cei ce se încred în El nu este osândit.” – Psalmii 34:22

  Există mai multe soiuri de caracatiţă. Caracatiţa cu inele albastre are mărimea unei mingi de golf, dar otrava sa este destul de puternică pentru a ucide un om adult în câteva minute. Ultimul lucru văzut de victimă sunt inelele albastre – vizibile numai în momentul atacului. Este maro sau galbenă în stare naturală şi poate fi găsită în bazinele adânci din jurul coastei australiene.

  Mereu avem impresia că, dacă se întâmplă vreo nenorocire, noi vom afla cu mult timp înainte şi vom putea lua măsuri, evitând astfel dezastrul. Dar de fiecare dată realizăm că am fost luaţi prin surprindere şi tot ce mai putem face este fie să cădem sub greutatea momentului, fie să rezistăm cu gândul că altădată vom şti ce este de făcut. Există situaţii în care putem fi prevăzători şi chiar să luăm ceva măsuri, dar în cele mai multe cazuri nici măcar nu intuim apropierea problemelor. Se întâmplă acest lucru din mai multe motive: fie ne-am informat superficial, fie Satana a camuflat destul de bine pericolul, fie ne-am aventurat spre el încrezându-ne prea mult în forţele noastre. În realitate, ne este imposibil să evităm toate capcanele şi pericolele, dar, dacă ne aşezăm la adăpostul lui Dumnezeu, vom fi pe deplin protejaţi; El vede totul cu mult timp înainte.

  Provocare

  În mod sigur ai de luat câteva măsuri de precauţie măcar în ce priveşte examenele. Cea mai bună prevenţie este să citeşti şi să te pregăteşti temeinic.

  Făgăduința pentru azi - 2 august - 2020. În mod sigur ai de luat câteva măsuri de precauţie măcar în ce priveşte examenele. Cea mai bună prevenţie este să citeşti şi să te pregăteşti temeinic.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...