Făgăduința pentru azi – 2 august

„Domnul scapă sufletul robilor Săi, şi niciunul din cei ce se încred în El nu este osândit.” – Psalmii 34:22

Există mai multe soiuri de caracatiţă. Caracatiţa cu inele albastre are mărimea unei mingi de golf, dar otrava sa este destul de puternică pentru a ucide un om adult în câteva minute. Ultimul lucru văzut de victimă sunt inelele albastre – vizibile numai în momentul atacului. Este maro sau galbenă în stare naturală şi poate fi găsită în bazinele adânci din jurul coastei australiene.

Mereu avem impresia că, dacă se întâmplă vreo nenorocire, noi vom afla cu mult timp înainte şi vom putea lua măsuri, evitând astfel dezastrul. Dar de fiecare dată realizăm că am fost luaţi prin surprindere şi tot ce mai putem face este fie să cădem sub greutatea momentului, fie să rezistăm cu gândul că altădată vom şti ce este de făcut. Există situaţii în care putem fi prevăzători şi chiar să luăm ceva măsuri, dar în cele mai multe cazuri nici măcar nu intuim apropierea problemelor. Se întâmplă acest lucru din mai multe motive: fie ne-am informat superficial, fie Satana a camuflat destul de bine pericolul, fie ne-am aventurat spre el încrezându-ne prea mult în forţele noastre. În realitate, ne este imposibil să evităm toate capcanele şi pericolele, dar, dacă ne aşezăm la adăpostul lui Dumnezeu, vom fi pe deplin protejaţi; El vede totul cu mult timp înainte.

Provocare

În mod sigur ai de luat câteva măsuri de precauţie măcar în ce priveşte examenele. Cea mai bună prevenţie este să citeşti şi să te pregăteşti temeinic.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video