Făgăduința pentru azi – 2 august

  „Domnul scapă sufletul robilor Săi, şi niciunul din cei ce se încred în El nu este osândit.” – Psalmii 34:22

  Există mai multe soiuri de caracatiţă. Caracatiţa cu inele albastre are mărimea unei mingi de golf, dar otrava sa este destul de puternică pentru a ucide un om adult în câteva minute. Ultimul lucru văzut de victimă sunt inelele albastre – vizibile numai în momentul atacului. Este maro sau galbenă în stare naturală şi poate fi găsită în bazinele adânci din jurul coastei australiene.

  Mereu avem impresia că, dacă se întâmplă vreo nenorocire, noi vom afla cu mult timp înainte şi vom putea lua măsuri, evitând astfel dezastrul. Dar de fiecare dată realizăm că am fost luaţi prin surprindere şi tot ce mai putem face este fie să cădem sub greutatea momentului, fie să rezistăm cu gândul că altădată vom şti ce este de făcut. Există situaţii în care putem fi prevăzători şi chiar să luăm ceva măsuri, dar în cele mai multe cazuri nici măcar nu intuim apropierea problemelor. Se întâmplă acest lucru din mai multe motive: fie ne-am informat superficial, fie Satana a camuflat destul de bine pericolul, fie ne-am aventurat spre el încrezându-ne prea mult în forţele noastre. În realitate, ne este imposibil să evităm toate capcanele şi pericolele, dar, dacă ne aşezăm la adăpostul lui Dumnezeu, vom fi pe deplin protejaţi; El vede totul cu mult timp înainte.

  Provocare

  În mod sigur ai de luat câteva măsuri de precauţie măcar în ce priveşte examenele. Cea mai bună prevenţie este să citeşti şi să te pregăteşti temeinic.

  Făgăduința pentru azi - 2 august - 2020. În mod sigur ai de luat câteva măsuri de precauţie măcar în ce priveşte examenele. Cea mai bună prevenţie este să citeşti şi să te pregăteşti temeinic.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...