Făgăduința pentru azi – 3 august

  „Lucrul acesta nu se face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor.” – Zaharia 4:6

  În Los Angeles există mai puţine persoane decât automobile scumpe. Pentru fiecare zece persoane există un loc de distracţie. Cu toate acestea, procentul de oameni fericiţi nu este mai mare decât într-un orăşel din Africa. Dimpotrivă. Unde mai pui că şi gradul de poluare creşte zilnic peste limita unui trai confortabil.

  Este destul de cunoscut faptul că nu averea sau confortul aduce fericirea. În mod paradoxal, cu cât avem mai puţine lucruri, cu atât ne acordăm mai multă atenţie nouă şi celorlalţi, iar stresul posesiunilor materiale este cu mult mai mic. Nici sărăcia nu este un producător de fericire. Deci între starea de fericire şi bogăţie sau sărăcie nu este o legătură directă. Pacea şi satisfacţia interioară sunt rezultatul relaţiei noastre cu Dumnezeu în primul rând şi apoi al relaţiei noastre cu ceilalţi. Prin urmare, dacă ne dorim împlinire sufletească, trebuie să cultivăm această legătură. Putem petrece mai mult timp rugându-ne şi contemplând opera de creaţie a lui Dumnezeu; putem avea iniţiativa unei părtăşii cu semenii noştri, să-i ascultăm şi să le fim aproape. Nimic nu se compară cu acest fel de fericire, iar asta nu se poate cumpăra cu nimic.

  Provocare

  Fă o verificare a lucrurilor tale şi vezi ce lucruri ai pe care nu le foloseşti niciodată, chiar dacă sunt în condiţii foarte bune, poate chiar nou-nouţe. Oferă cuiva care e mai în lipsă decât tine.

  Făgăduința pentru azi - 3 august - 2020. Fă o verificare a lucrurilor tale şi vezi ce lucruri ai pe care nu le foloseşti niciodată, chiar dacă sunt în condiţii foarte bune, poate chiar nou-nouţe. Oferă cuiva care e mai în lipsă decât tine.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...