Făgăduința pentru azi – 4 august

„Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.” – Matei 5:8

Jaguarul este singura felină mare care nu toarce. Şi, conform relatărilor indienilor amazonieni, jaguarul iese uneori din pădurea tropicală pentru a se juca alături de copii, fără să le facă rău. Problema este că nu se ştie niciodată când i se trezeşte instinctul de prădător, dar copiii nu se gândesc la această posibilitate, ei acceptă joaca oricum.

Prietenia dintre copii şi orice fel de animal este cunoscută. Un copil pleacă de obicei de la premisa că toate lucrurile şi fiinţele sunt bune, iar el se apropie cu încredere de oricine. Copiii cred tot ce li se spune şi iubesc cu inima deschisă. E adevărat că pot fi răniţi şi înşelaţi cu uşurinţă, dar, spre deosebire de oamenii mari, ei au capacitatea de a se reface mult mai uşor. Din păcate, copilăria pleacă împreună cu această încredere oarbă şi cu naivitatea care ne permite să privim totul cu ochi buni. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devenim sceptici, suspectăm pe oricine de rea intenţie şi ne închidem în carapacea noastră din spirit de autoconservare. Pierderea curăţiei de inimă nu este un proces care li se întâmplă tuturor în mod egal. Inima devine mai insensibilă pe măsură ce trecem prin experienţe negative, mai ales în relaţia cu ceilalţi. Putem păstra curăţia din inimă doar dacă inima noastră se încrede mai mult în Cel ce nu poate trăda niciodată. El ne va proteja de intenţiile rele ale celorlalţi, păzind fiinţa noastră de orice pericol.

Provocare

Întoarce-te astăzi la un moment din copilărie, fă ceva ce făceai pe vremea când erai copil.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor