Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Făgăduința pentru azi – 4 august

  „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.” – Matei 5:8

  Jaguarul este singura felină mare care nu toarce. Şi, conform relatărilor indienilor amazonieni, jaguarul iese uneori din pădurea tropicală pentru a se juca alături de copii, fără să le facă rău. Problema este că nu se ştie niciodată când i se trezeşte instinctul de prădător, dar copiii nu se gândesc la această posibilitate, ei acceptă joaca oricum.

  Prietenia dintre copii şi orice fel de animal este cunoscută. Un copil pleacă de obicei de la premisa că toate lucrurile şi fiinţele sunt bune, iar el se apropie cu încredere de oricine. Copiii cred tot ce li se spune şi iubesc cu inima deschisă. E adevărat că pot fi răniţi şi înşelaţi cu uşurinţă, dar, spre deosebire de oamenii mari, ei au capacitatea de a se reface mult mai uşor. Din păcate, copilăria pleacă împreună cu această încredere oarbă şi cu naivitatea care ne permite să privim totul cu ochi buni. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devenim sceptici, suspectăm pe oricine de rea intenţie şi ne închidem în carapacea noastră din spirit de autoconservare. Pierderea curăţiei de inimă nu este un proces care li se întâmplă tuturor în mod egal. Inima devine mai insensibilă pe măsură ce trecem prin experienţe negative, mai ales în relaţia cu ceilalţi. Putem păstra curăţia din inimă doar dacă inima noastră se încrede mai mult în Cel ce nu poate trăda niciodată. El ne va proteja de intenţiile rele ale celorlalţi, păzind fiinţa noastră de orice pericol.

  Provocare

  Întoarce-te astăzi la un moment din copilărie, fă ceva ce făceai pe vremea când erai copil.

  Făgăduința pentru azi - 4 august - 2020. Întoarce-te astăzi la un moment din copilărie, fă ceva ce făceai pe vremea când erai copil.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...