Articolul precedentEstera
  Articolul următorLimbajul tăcerii

  Făgăduința pentru azi – 4 august

  „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.” – Matei 5:8

  Jaguarul este singura felină mare care nu toarce. Şi, conform relatărilor indienilor amazonieni, jaguarul iese uneori din pădurea tropicală pentru a se juca alături de copii, fără să le facă rău. Problema este că nu se ştie niciodată când i se trezeşte instinctul de prădător, dar copiii nu se gândesc la această posibilitate, ei acceptă joaca oricum.

  Prietenia dintre copii şi orice fel de animal este cunoscută. Un copil pleacă de obicei de la premisa că toate lucrurile şi fiinţele sunt bune, iar el se apropie cu încredere de oricine. Copiii cred tot ce li se spune şi iubesc cu inima deschisă. E adevărat că pot fi răniţi şi înşelaţi cu uşurinţă, dar, spre deosebire de oamenii mari, ei au capacitatea de a se reface mult mai uşor. Din păcate, copilăria pleacă împreună cu această încredere oarbă şi cu naivitatea care ne permite să privim totul cu ochi buni. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devenim sceptici, suspectăm pe oricine de rea intenţie şi ne închidem în carapacea noastră din spirit de autoconservare. Pierderea curăţiei de inimă nu este un proces care li se întâmplă tuturor în mod egal. Inima devine mai insensibilă pe măsură ce trecem prin experienţe negative, mai ales în relaţia cu ceilalţi. Putem păstra curăţia din inimă doar dacă inima noastră se încrede mai mult în Cel ce nu poate trăda niciodată. El ne va proteja de intenţiile rele ale celorlalţi, păzind fiinţa noastră de orice pericol.

  Provocare

  Întoarce-te astăzi la un moment din copilărie, fă ceva ce făceai pe vremea când erai copil.

  Făgăduința pentru azi - 4 august - 2020. Întoarce-te astăzi la un moment din copilărie, fă ceva ce făceai pe vremea când erai copil.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...