Făgăduința pentru azi – 6 august

„Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har.” – Romani 6:14

Zmeul a fost mai întâi o armă. Chinezii generalului Han Xing au lansat zmeie pictate cu figuri fioroase, care au semănat panica printre inamici şi i-au pus pe fugă. De aici şi denumirea de zmeu. Maorii din Noua Zeelandă le foloseau ca instrumente de ghicit viitorul.

Purtăm cu noi zi de zi povara greşelilor noastre şi, în loc să se uşureze din greutate, mai mult se adună. Ne raportăm la Legea pe care am încălcat-o şi care încă ne sperie, dorindu-ne să găsim eliberare. Deşi Hristos a murit pentru fărădelegile noastre şi ne făgăduieşte iertare pentru păcatele mărturisite cu sinceritate, nouă ne este greu să acceptăm graţierea şi nu reuşim să avem deplină încredere în Mântuitorul nostru. În plus, Satana aduce pe bolta conştiinţei noastre imaginea greşelilor şi o prezintă înspăimântător, cu scopul de a ne demoraliza, ca să renunţăm. În ziua când vom sta faţă în faţă cu Mântuitorul, vom descoperi că El ne-a iertat de mult şi am fi fost mai fericiţi dacă ne încredeam în iubirea şi promisiunile Lui. Astăzi, lasă povara jos, roagă-te pentru iertare, dar şi pentru mai multă încredere.

Provocare

Găseşte un copil care nu a realizat niciodată un zmeu şi ajută-l să facă unul frumos colorat.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video