Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Făgăduința pentru azi – 8 august

  „Eu te cunosc pe nume şi ai căpătat trecere înaintea Mea!” – Exodul 33:12

  „Domnul Isus ne cunoaşte pe fiecare în parte şi este mişcat de simţământul neputinţelor noastre. El ne cunoaşte pe toţi pe nume. El cunoaşte casa în care locuim şi numele fiecăruia dintre cei ce stau în ea.” – Ellen White

  Anonimatul este interesant atunci când de bunăvoie alegem să fim discreţi, dar poate fi dureros atunci când am vrea să fim cunoscuţi, şi persoana importantă de la care aşteptăm atenţie nici măcar nu a reţinut o parte a numelui nostru sau ceva legat de persoana noastră. Probabil ţi s-a întâmplat să te confunde cineva cu o altă persoană şi să simţi dezamăgirea. Dacă ne dorim ca oamenii importanţi să ne reţină figura sau numele, cât de important ar fi să ne gândim că cea mai specială Persoană din univers ştie totul despre noi, în cele mai mici detalii!

  Nu este o simplă expresie literară, ci El, care a murit pe cruce, chiar ştie totul. Pentru inima Lui, numele noastre sunt cea mai preţioasă comoară şi pe lângă noi El dă valoare întregii familii. Pentru un ignorant acest lucru e posibil să nu reprezinte foarte mult, dar, dacă ne considerăm măcar prieteni cu Dumnezeu, atunci putem spune că facem parte din elita familiei Lui. Când te rogi, să ai convingerea că te cunoaşte; nu-I vorbi ca unei persoane străine.

  Provocare

  Pentru că numele este foarte important, ai grijă astăzi şi rosteşte numele celor pe care îi întâlneşti; se vor simţi importanţi.

  Făgăduința pentru azi - 8 august - 2020. Pentru că numele este foarte important, ai grijă astăzi şi rosteşte numele celor pe care îi întâlneşti; se vor simţi importanţi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...