Articolul precedentNoe și consumul de carne
  Articolul următorCrucificarea

  Făgăduința pentru azi – 9 august

  „El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit.” – Psalmii 55:22

  Un om se naşte cu 300 de oase, dar, când devine adult, nu mai are decât 206 oase. Cu toate acestea, echilibrul şi mişcările lui nu au de suferit. Evoluţie nu înseamnă neapărat mărirea cantităţii sau a numărului şi nici acumulare. În dezvoltarea noastră e posibil ca unele lucruri sau părţi ale fiinţei să îşi fi îndeplinit scopul, iar altele preiau din funcţii fără ca această restructurare să afecteze simţitor bunăstarea noastră. Orice transformări ar traversa omul de-a lungul vieţii, ele nu sunt fără ca Stăpânul creaţiei să ştie de ele. Nici măcar un fir de păr nu se mişcă fără ştirea Lui.

  Unele schimbări sunt semnul maturizării, altele pot fi indicii că am înaintat în vârstă. Din copilărie şi până la apusul vieţii, noi ne tot transformăm şi nu doar din punct de vedere fizionomic, ci şi în interiorul nostru; concepţiile noastre, obiceiurile şi gusturile se modifică incredibil de mult. Există o veste bună în această călătorie: Dumnezeu nu ne părăseşte şi veghează ca noi nu doar să supravieţuim, ci să trăim împliniţi şi satisfăcuţi cu viaţa noastră.

  Provocare

  Dacă vrei să păstrezi cât mai mult unele dintre oasele tale, îngrijeşte de dinţii tăi şi păstrează-i sănătoşi.

  Făgăduința pentru azi - 9 august - 2020. Dacă vrei să păstrezi cât mai mult unele dintre oasele tale, îngrijeşte de dinţii tăi şi păstrează-i sănătoşi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Primul pas pe lună

  Isus a rămas țintuit pe cruce pentru ca noi să putem păși în Împărăția cerurilor. Dacă El ar fi manifestat chiar și cea mai mică urmă de egoism, noi toți am fi fost pierduți. Tu ai vrea să susții astăzi pe cineva de lângă tine, făcând un mic sacrificiu pentru acea persoană?

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...