Făgăduința pentru azi – 11 august

„Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” – Romani 8:14

În 1969, Moray a realizat un studiu. Subiecţii purtau căşti audio în care se difuzau două mesaje diferite, în acelaşi timp. Ei au fost rugaţi să se concentreze asupra unuia singur. După aceea, nu au putut da nicio informaţie despre conţinutul mesajului auzit, ci doar lucruri vagi. E dificil să te laşi condus de două voci interne.

În fiinţa noastră coexistă două influenţe. Pe de o parte, Duhul lui Dumnezeu şi, de cealaltă parte, ispititorul cu şoaptele lui. Intensitatea impactului este determinată de opţiunile noastre; noi decidem căreia dintre aceste voci îi reducem volumul şi căreia îi acordăm mai multă forţă. Dacă nu auzim îndemnurile Duhului, nu înseamnă că ele sunt prea firave, ci noi preferăm să păstrăm distanţa, iar în aceste condiţii, Satana, care nu respectă niciun drept al nostru, va da buzna cu presiunile şi propunerile lui. Autoritatea pe care o recunoaştem şi o credităm este cea care va conduce deciziile noastre. Ceea ce hrănim se dezvoltă, uşile pe care le tot deschidem se vor deschide mai uşor, locurile unde poposim mai des vor deveni familiare, astfel că, în ultimă instanţă, noi ne decidem stăpânul. Fie Îl alegem pe Dumnezeu cu respectul Lui pentru noi, fie decidem în favoarea lui Satana, care nici măcar nu ne cere permisiunea. El ocupă abuziv spaţiul lăsat la voia întâmplării. Tu eşti cel care poate închide un canal – canalul de comunicare cu duşmanul.

Provocare

Fă acest experiment: ascultă la două aparate diferite folosind câte o cască şi observă cum se aude, ce poţi înţelege.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Făgăduința pentru azi - 11 august - Devoțional tineri. Fă acest experiment: ascultă la două aparate diferite folosind câte o cască şi observă cum se aude, ce poţi înţelege. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.