Făgăduința pentru azi – 11 august

  „Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.” – Romani 8:14

  În 1969, Moray a realizat un studiu. Subiecţii purtau căşti audio în care se difuzau două mesaje diferite, în acelaşi timp. Ei au fost rugaţi să se concentreze asupra unuia singur. După aceea, nu au putut da nicio informaţie despre conţinutul mesajului auzit, ci doar lucruri vagi. E dificil să te laşi condus de două voci interne.

  În fiinţa noastră coexistă două influenţe. Pe de o parte, Duhul lui Dumnezeu şi, de cealaltă parte, ispititorul cu şoaptele lui. Intensitatea impactului este determinată de opţiunile noastre; noi decidem căreia dintre aceste voci îi reducem volumul şi căreia îi acordăm mai multă forţă. Dacă nu auzim îndemnurile Duhului, nu înseamnă că ele sunt prea firave, ci noi preferăm să păstrăm distanţa, iar în aceste condiţii, Satana, care nu respectă niciun drept al nostru, va da buzna cu presiunile şi propunerile lui. Autoritatea pe care o recunoaştem şi o credităm este cea care va conduce deciziile noastre. Ceea ce hrănim se dezvoltă, uşile pe care le tot deschidem se vor deschide mai uşor, locurile unde poposim mai des vor deveni familiare, astfel că, în ultimă instanţă, noi ne decidem stăpânul. Fie Îl alegem pe Dumnezeu cu respectul Lui pentru noi, fie decidem în favoarea lui Satana, care nici măcar nu ne cere permisiunea. El ocupă abuziv spaţiul lăsat la voia întâmplării. Tu eşti cel care poate închide un canal – canalul de comunicare cu duşmanul.

  Provocare

  Fă acest experiment: ascultă la două aparate diferite folosind câte o cască şi observă cum se aude, ce poţi înţelege.

  Făgăduința pentru azi - 11 august - 2020. Fă acest experiment: ascultă la două aparate diferite folosind câte o cască şi observă cum se aude, ce poţi înţelege.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...