Făgăduința pentru azi – 12 august

„Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre.” – Romani 16:20

Pirania, un peştişor din America de Sud, are nişte dinţi înspăimântători. Poate transforma un bou enorm într-un schelet într-un timp foarte scurt.

Războiul este o sumă de bătălii, iar învingătorul se poate stabili în momentul în care rămâne un supravieţuitor şi cineva capitulează forţat sau de bunăvoie. Marea luptă din univers nu se reduce doar la planeta noastră, ci implică universul întreg. Satana nu este în război doar cu omul. De fapt, el e în primul rând duşmanul lui Dumnezeu, apoi se îndreaptă împotriva întregii Lui creaţii. În momentele de răzvrătire şi decădere a oamenilor pare că nimic nu-l va învinge, dar adevărul este că încă nu a sosit momentul distrugerii lui definitive. Se apropie ceasul în care, după ce Îi va pune la adăpost pe copiii Lui, Dumnezeu va aduce la îndeplinire eradicarea ispititorului şi a rezultatelor acţiunilor sale. Dacă acum reprezentarea lui Dumnezeu este de Domn al păcii, atunci când va îmbrăca haina de judecător îl va spulbera pentru totdeauna pe acela care a creat haos, suferinţă şi aproape insuportabila dramă din univers, în general, şi de pe pământ, în mod special. Rezistă astăzi în bătăliile cu răul, mai e puţin până la dispariţia lui.

Provocare

Aminteşte-ţi un moment concret când ai simţit că l-ai biruit pe Satana cu ajutorul lui Dumnezeu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor