Articolul precedentSinguri acasă?
  Articolul următorDrumul spre Emaus

  Făgăduința pentru azi – 13 august

  „Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.” – Filipeni 1:6

  Cel mai scurt război din istorie a fost acela dintre Anglia şi Zanzibar (acum parte din Tanzania), de la orele 9:02 la 9:40, pe 27 august 1896. După 38 de minute de bombardament, sultanul Said Khalid şi-a evacuat palatul şi s-a predat forţelor britanice conduse de amiralul Marinei Regale, Sir Henry Rawson.

  Spre deosebire de luptele din istorie, duşmanul nostru, deşi e declarat învins şi e condamnat, nu recunoaşte sentinţa şi continuă să conducă armata de îngeri ai întunericului. Pentru Satana, nu are importanţă ce distruge, important este să distrugă. Pentru el nu contează regulile bătăliei şi nici măcar nu e interesat de faimă; singurul lui scop este distrugerea şi rănirea lui Dumnezeu în acest fel. Ar fi trebuit ca războiul împotriva lui Lucifer să se încheie extrem de repede, dar, în ambiţia lui oarbă, a preferat să nu se recunoască păcătos şi răzvrătit. A fost nevoie de sacrificiul Fiului lui Dumnezeu pentru ca întreg universul să înţeleagă natura răzvrătirii sale şi să nu îi cadă în capcană.

  Dacă Domnul nostru a început lupta şi a fost dispus să ne ia locul atât în război, cât şi în faţa dreptăţii, în mod sigur va isprăvi biruitor şi va răsfrânge victoria Lui asupra noastră. Numai în acest fel noi putem fi părtaşi la rezultatele salvării Sale.

  Provocare

  Găseşte un moment potrivit şi roagă-te stăruitor pentru biruinţă în orice domeniu care îţi creează probleme.

  Făgăduința pentru azi - 13 august - 2020. Găseşte un moment potrivit şi roagă-te stăruitor pentru biruinţă în orice domeniu care îţi creează probleme.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...