Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Făgăduința pentru azi – 14 august

  „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!” – Matei 5:3

  „Dreptatea poate să ne avertizeze asupra a ceea ce este bine să evităm, însă doar inima ne spune ce este mai potrivit să facem.” – Octavian Paler

  Eticheta de „sărac cu duhul” a pervertit expresia formulată de Mântuitorul şi i-a dat sensul de om cu mai puţină inteligenţă, prostuţ. Când Domnul a vorbit despre sărăcia în duh a vrut să aprecieze modestia şi spiritul lipsit de ifose ori de aroganţă a celor ce îşi atribuie cunoştinţe şi merite spirituale deosebite.

  Unii oameni veneau înaintea lui Dumnezeu cu pretenţia că El este dator să le facă bine şi să-i binecuvânteze pentru performanţele lor spirituale, iar Învăţătorul divin le-a precizat că, în ochii lui Dumnezeu, sunt mult mai apreciate sentimentul de nevrednicie şi atitudinea celui care consideră că ştie prea puţin, că mai are de făcut paşi spre o stare potrivită şi că încă nu e suficient de bun ca să merite ceva. Dumnezeu nu vrea să ne ţină sub un nivel de încredere în sine ori să ne transformăm în nişte oameni fără voinţă sau fără informaţii, ci El doreşte să fim conştienţi de posibilităţile noastre, astfel încât să apreciem lucrarea de salvare oferită prin jertfa de pe cruce.

  Vino azi fără pretenţii arogante, recunoaşte că ai încă multe lupte de dus şi cere-I binecuvântarea. Vei simţi că Dumnezeu are uşa deschisă pentru tine şi rugăciunile tale.

  Provocare

  Gândeşte-te şi identifică o persoană din categoria „sărac cu duhul”. Învaţă din atitudinea acelei persoane.

  Făgăduința pentru azi - 14 august - 2020. Gândeşte-te şi identifică o persoană din categoria „sărac cu duhul”. Învaţă din atitudinea acelei persoane.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...