Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Făgăduința pentru azi – 14 august

  „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!” – Matei 5:3

  „Dreptatea poate să ne avertizeze asupra a ceea ce este bine să evităm, însă doar inima ne spune ce este mai potrivit să facem.” – Octavian Paler

  Eticheta de „sărac cu duhul” a pervertit expresia formulată de Mântuitorul şi i-a dat sensul de om cu mai puţină inteligenţă, prostuţ. Când Domnul a vorbit despre sărăcia în duh a vrut să aprecieze modestia şi spiritul lipsit de ifose ori de aroganţă a celor ce îşi atribuie cunoştinţe şi merite spirituale deosebite.

  Unii oameni veneau înaintea lui Dumnezeu cu pretenţia că El este dator să le facă bine şi să-i binecuvânteze pentru performanţele lor spirituale, iar Învăţătorul divin le-a precizat că, în ochii lui Dumnezeu, sunt mult mai apreciate sentimentul de nevrednicie şi atitudinea celui care consideră că ştie prea puţin, că mai are de făcut paşi spre o stare potrivită şi că încă nu e suficient de bun ca să merite ceva. Dumnezeu nu vrea să ne ţină sub un nivel de încredere în sine ori să ne transformăm în nişte oameni fără voinţă sau fără informaţii, ci El doreşte să fim conştienţi de posibilităţile noastre, astfel încât să apreciem lucrarea de salvare oferită prin jertfa de pe cruce.

  Vino azi fără pretenţii arogante, recunoaşte că ai încă multe lupte de dus şi cere-I binecuvântarea. Vei simţi că Dumnezeu are uşa deschisă pentru tine şi rugăciunile tale.

  Provocare

  Gândeşte-te şi identifică o persoană din categoria „sărac cu duhul”. Învaţă din atitudinea acelei persoane.

  Făgăduința pentru azi - 14 august - 2020. Gândeşte-te şi identifică o persoană din categoria „sărac cu duhul”. Învaţă din atitudinea acelei persoane.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...