Făgăduința pentru azi – 16 august

  „Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!” – Matei 5:5

  Elefantul este considerat unul dintre cele mai blânde animale. Elefantul african este cel mai mare mamifer în viaţă de pe pământ. Trompa musculoasă serveşte ca nas, mână, picior suplimentar, dispozitiv de semnalizare şi unealtă pentru adunarea mâncării. Cu 40 000 de muşchi, trompa face mişcările ca şi cum ar culege ouă.

  Obişnuim să punem blândeţea pe seama temperamentului. În acest fel o transformăm în ceva dat, care nu este pentru oricine. Dar blândeţea este ceva cu mult mai complex. Indiferenţa sau nepăsarea nu înseamnă blândeţe, aşa cum nici caracterul posac al cuiva nu reprezintă o probă de calm şi echilibru. Blândeţea pe care o răsplăteşte Dumnezeu este ceva care adună la un loc bunătatea, răbdarea, tactul şi măsura cuvintelor sau a gesturilor. Blândeţea care aduce fericire e strâns legată de Dumnezeu şi rezultă din lucrarea Duhului Sfânt în inima omului. Un om blând nu va face paradă cu blândeţea lui şi nici nu-i va provoca pe ceilalţi să fie mai enervaţi decât el, dimpotrivă, are grijă să stingă orice început de conflict cu cele mai atente cuvinte. Firea mai liniştită a cuiva favorizează dezvoltarea blândeţii, dar asta nu împiedică pe cineva cu temperament coleric ori sangvin să cultive această calitate.

  Provocare

  Ia decizia ca astăzi să nu te grăbeşti cu reacţiile tale înainte de a mai gândi o dată ce vrei să spui sau să faci.

  Făgăduința pentru azi - 16 august - 2020. Ia decizia ca astăzi să nu te grăbeşti cu reacţiile tale înainte de a mai gândi o dată ce vrei să spui sau să faci.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...