Făgăduința pentru azi – 16 august

  „Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!” – Matei 5:5

  Elefantul este considerat unul dintre cele mai blânde animale. Elefantul african este cel mai mare mamifer în viaţă de pe pământ. Trompa musculoasă serveşte ca nas, mână, picior suplimentar, dispozitiv de semnalizare şi unealtă pentru adunarea mâncării. Cu 40 000 de muşchi, trompa face mişcările ca şi cum ar culege ouă.

  Obişnuim să punem blândeţea pe seama temperamentului. În acest fel o transformăm în ceva dat, care nu este pentru oricine. Dar blândeţea este ceva cu mult mai complex. Indiferenţa sau nepăsarea nu înseamnă blândeţe, aşa cum nici caracterul posac al cuiva nu reprezintă o probă de calm şi echilibru. Blândeţea pe care o răsplăteşte Dumnezeu este ceva care adună la un loc bunătatea, răbdarea, tactul şi măsura cuvintelor sau a gesturilor. Blândeţea care aduce fericire e strâns legată de Dumnezeu şi rezultă din lucrarea Duhului Sfânt în inima omului. Un om blând nu va face paradă cu blândeţea lui şi nici nu-i va provoca pe ceilalţi să fie mai enervaţi decât el, dimpotrivă, are grijă să stingă orice început de conflict cu cele mai atente cuvinte. Firea mai liniştită a cuiva favorizează dezvoltarea blândeţii, dar asta nu împiedică pe cineva cu temperament coleric ori sangvin să cultive această calitate.

  Provocare

  Ia decizia ca astăzi să nu te grăbeşti cu reacţiile tale înainte de a mai gândi o dată ce vrei să spui sau să faci.

  Făgăduința pentru azi - 16 august - 2020. Ia decizia ca astăzi să nu te grăbeşti cu reacţiile tale înainte de a mai gândi o dată ce vrei să spui sau să faci.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...