Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Făgăduința pentru azi – 17 august

  „Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!” – Matei 5:6

  Şarpele-de-tufiş nu poate fi ţinut în captivitate pentru simplul motiv că refuză cu încăpăţânare să mănânce, şi atunci ori moare, ori este eliberat.

  Foamea este una dintre cele mai mari forţe din viaţa noastră. Un om flămând este capabil să comită infracţiuni sau violenţe cumplite. În pustie, Satana a mizat pe puterea foamei Mântuitorului când L-a întâmpinat cu propunerea de a-Şi procura pâini transformând în mod egoist pietrele. Un om flămând este mai vulnerabil, dar şi mai receptiv la ceea ce se întâmplă. Vorbim de foamea fizică, nevoia de alimente. Când ne referim la foamea spirituală, lucrurile stau cu totul diferit. Din firea noastră, noi nu simţim nevoia după hrană spirituală. Omul păcătos respinge învăţătura pentru suflet şi rareori vrea să asculte. Doar prezenţa şi influenţa Duhului Sfânt produc acel sentiment de nevoie şi de goliciune, determinându-l pe om să vrea Cuvântul lui Dumnezeu. De la noi înşine socotim că supravieţuim foarte bine şi fără să trecem prin procesul neprihănirii. Abia când relaţia noastră cu Dumnezeu devine apropiată vom simţi că ne lipsesc curăţia Lui şi credinţa care ne aduce pace. Ideal ar fi să ne decidem într-un fel: ori pe deplin cu Dumnezeu şi neprihănirea Lui, ori pe cont propriu, goi în suflet şi fără o mască a prefăcutei credinţe.

  Provocare

  Analizează viaţa ta şi vezi în ce domeniu ai cea mai mare nevoie de ajutor din partea Domnului; roagă-te special pentru acel aspect.

  Făgăduința pentru azi - 17 august - 2020. Analizează viaţa ta şi vezi în ce domeniu ai cea mai mare nevoie de ajutor din partea Domnului; roagă-te special pentru acel aspect.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...