Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Făgăduința pentru azi – 17 august

  „Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi!” – Matei 5:6

  Şarpele-de-tufiş nu poate fi ţinut în captivitate pentru simplul motiv că refuză cu încăpăţânare să mănânce, şi atunci ori moare, ori este eliberat.

  Foamea este una dintre cele mai mari forţe din viaţa noastră. Un om flămând este capabil să comită infracţiuni sau violenţe cumplite. În pustie, Satana a mizat pe puterea foamei Mântuitorului când L-a întâmpinat cu propunerea de a-Şi procura pâini transformând în mod egoist pietrele. Un om flămând este mai vulnerabil, dar şi mai receptiv la ceea ce se întâmplă. Vorbim de foamea fizică, nevoia de alimente. Când ne referim la foamea spirituală, lucrurile stau cu totul diferit. Din firea noastră, noi nu simţim nevoia după hrană spirituală. Omul păcătos respinge învăţătura pentru suflet şi rareori vrea să asculte. Doar prezenţa şi influenţa Duhului Sfânt produc acel sentiment de nevoie şi de goliciune, determinându-l pe om să vrea Cuvântul lui Dumnezeu. De la noi înşine socotim că supravieţuim foarte bine şi fără să trecem prin procesul neprihănirii. Abia când relaţia noastră cu Dumnezeu devine apropiată vom simţi că ne lipsesc curăţia Lui şi credinţa care ne aduce pace. Ideal ar fi să ne decidem într-un fel: ori pe deplin cu Dumnezeu şi neprihănirea Lui, ori pe cont propriu, goi în suflet şi fără o mască a prefăcutei credinţe.

  Provocare

  Analizează viaţa ta şi vezi în ce domeniu ai cea mai mare nevoie de ajutor din partea Domnului; roagă-te special pentru acel aspect.

  Făgăduința pentru azi - 17 august - 2020. Analizează viaţa ta şi vezi în ce domeniu ai cea mai mare nevoie de ajutor din partea Domnului; roagă-te special pentru acel aspect.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...