Făgăduința pentru azi – 18 august

  „Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!” – Matei 5:7

  Uneori, pedeapsa pentru crime deosebit de grave este condamnarea la moarte. Scaunul electric a fost inventat de un dentist pentru a scurta durata execuţiei şi chinul de până la acea dată. Există şi cazuri în care acest instrument nu a funcţionat cum era prevăzut şi s-a prelungit tortura condamnatului foarte mult.

  Sentimentul de milă este caracteristic tuturor oamenilor. Mila se manifestă diferit în funcţie de sensibilităţile fiecăruia. Unii simţim milă când cineva este rănit, altora ne e milă de cel sărac ori flămând; ne poate fi milă de cineva care a fost trădat sau de care se profită. Exemplele pot fi multe. Cel mai des ne manifestăm mila faţă de un cerşetor, oferindu-i un bănuţ şi de cele mai multe ori nici nu ne uităm la chipul celui care primește.

  Oare de ce facem acest lucru? Ei bine, pentru că în interiorul nostru ne simţim datori să facem gesturi de binefacere, dar nu întotdeauna trecem dincolo de pragul superficial al datoriei. Mila despre care vorbeşte Domnul Isus este cu totul mai profundă decât oferirea unei anumite sume sau a unui colţ de pâine. Dumnezeu Îşi doreşte ca noi să acordăm atenţie celui demn de milă, să ne aşezăm în situaţia lui şi să oferim ajutorul de care acea persoană are cea mai mare nevoie, nu gesturi mecanice şi achitarea de o obligaţie.

  Provocare

  Mergi astăzi la un cerşetor şi acordă-i un pic de timp, nu doar haine sau bani. Vezi ce simte omul respectiv şi de ce a ajuns în situaţia demnă de milă.

  Făgăduința pentru azi - 18 august - 2020. Mergi astăzi la un cerşetor şi acordă-i un pic de timp, nu doar haine sau bani. Vezi ce simte omul respectiv şi de ce a ajuns în situaţia demnă de milă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...