Făgăduința pentru azi – 18 august

„Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!” – Matei 5:7

Uneori, pedeapsa pentru crime deosebit de grave este condamnarea la moarte. Scaunul electric a fost inventat de un dentist pentru a scurta durata execuţiei şi chinul de până la acea dată. Există şi cazuri în care acest instrument nu a funcţionat cum era prevăzut şi s-a prelungit tortura condamnatului foarte mult.

Sentimentul de milă este caracteristic tuturor oamenilor. Mila se manifestă diferit în funcţie de sensibilităţile fiecăruia. Unii simţim milă când cineva este rănit, altora ne e milă de cel sărac ori flămând; ne poate fi milă de cineva care a fost trădat sau de care se profită. Exemplele pot fi multe. Cel mai des ne manifestăm mila faţă de un cerşetor, oferindu-i un bănuţ şi de cele mai multe ori nici nu ne uităm la chipul celui care primește.

Oare de ce facem acest lucru? Ei bine, pentru că în interiorul nostru ne simţim datori să facem gesturi de binefacere, dar nu întotdeauna trecem dincolo de pragul superficial al datoriei. Mila despre care vorbeşte Domnul Isus este cu totul mai profundă decât oferirea unei anumite sume sau a unui colţ de pâine. Dumnezeu Îşi doreşte ca noi să acordăm atenţie celui demn de milă, să ne aşezăm în situaţia lui şi să oferim ajutorul de care acea persoană are cea mai mare nevoie, nu gesturi mecanice şi achitarea de o obligaţie.

Provocare

Mergi astăzi la un cerşetor şi acordă-i un pic de timp, nu doar haine sau bani. Vezi ce simte omul respectiv şi de ce a ajuns în situaţia demnă de milă.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video