Făgăduința pentru azi – 18 august

  „Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!” – Matei 5:7

  Uneori, pedeapsa pentru crime deosebit de grave este condamnarea la moarte. Scaunul electric a fost inventat de un dentist pentru a scurta durata execuţiei şi chinul de până la acea dată. Există şi cazuri în care acest instrument nu a funcţionat cum era prevăzut şi s-a prelungit tortura condamnatului foarte mult.

  Sentimentul de milă este caracteristic tuturor oamenilor. Mila se manifestă diferit în funcţie de sensibilităţile fiecăruia. Unii simţim milă când cineva este rănit, altora ne e milă de cel sărac ori flămând; ne poate fi milă de cineva care a fost trădat sau de care se profită. Exemplele pot fi multe. Cel mai des ne manifestăm mila faţă de un cerşetor, oferindu-i un bănuţ şi de cele mai multe ori nici nu ne uităm la chipul celui care primește.

  Oare de ce facem acest lucru? Ei bine, pentru că în interiorul nostru ne simţim datori să facem gesturi de binefacere, dar nu întotdeauna trecem dincolo de pragul superficial al datoriei. Mila despre care vorbeşte Domnul Isus este cu totul mai profundă decât oferirea unei anumite sume sau a unui colţ de pâine. Dumnezeu Îşi doreşte ca noi să acordăm atenţie celui demn de milă, să ne aşezăm în situaţia lui şi să oferim ajutorul de care acea persoană are cea mai mare nevoie, nu gesturi mecanice şi achitarea de o obligaţie.

  Provocare

  Mergi astăzi la un cerşetor şi acordă-i un pic de timp, nu doar haine sau bani. Vezi ce simte omul respectiv şi de ce a ajuns în situaţia demnă de milă.

  Făgăduința pentru azi - 18 august - 2020. Mergi astăzi la un cerşetor şi acordă-i un pic de timp, nu doar haine sau bani. Vezi ce simte omul respectiv şi de ce a ajuns în situaţia demnă de milă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...