Făgăduința pentru azi – 19 august

  „Iată legământul pe care-l voi face…: «Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor.»” – Ieremia 31:33

  Alfabetele venite din Asia Mică în jurul anului 1000 î.Hr. au stat la baza caracterelor greceşti, care, la rândul lor, au dat naştere alfabetului european de astăzi. Cuvântul alfabet provine de la primele două caractere semitice: aleph, „taur”, şi beth, „casă”.

  Inima noastră este un fel de computer viu. Are un fel de setări, un soft de bază instalat acolo chiar de către Creatorul nostru. La trecerea noastră prin evenimentele vieţii, noi înmagazinăm cantităţi enorme de trăiri, senzaţii, informaţii şi comportamente. Uneori suferim modificări de concepţie şi de comportament, crezând că suntem cu totul diferiţi de cei care am fost cândva. E posibil ca păcatul şi slăbiciunile noastre să estompeze viziunea cu privire la menirea noastră şi să ne îndepărtăm de ceea ce Dumnezeu ar vrea să fim. Este aşadar nevoie ca El să intervină şi să reorganizeze, să cureţe sistemul nostru de gândire, sistemul nostru de valori şi principiile de viaţă; cu alte cuvinte, este nevoie să rescrie softul nostru iniţial. Când vorbeşte de legământul Lui, Dumnezeu vrea să Se asigure că este clară în noi legătura stabilă şi serioasă dintre fiinţa noastră şi El.

  Provocare

  Încearcă să înţelegi cum se reinstalează softul unui computer sau al unui telefon şi fă o analogie cu viaţa spirituală.

  Făgăduința pentru azi - 19 august - 2020. Încearcă să înţelegi cum se reinstalează softul unui computer sau al unui telefon şi fă o analogie cu viaţa spirituală.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...