Făgăduința pentru azi – 19 august

  „Iată legământul pe care-l voi face…: «Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor.»” – Ieremia 31:33

  Alfabetele venite din Asia Mică în jurul anului 1000 î.Hr. au stat la baza caracterelor greceşti, care, la rândul lor, au dat naştere alfabetului european de astăzi. Cuvântul alfabet provine de la primele două caractere semitice: aleph, „taur”, şi beth, „casă”.

  Inima noastră este un fel de computer viu. Are un fel de setări, un soft de bază instalat acolo chiar de către Creatorul nostru. La trecerea noastră prin evenimentele vieţii, noi înmagazinăm cantităţi enorme de trăiri, senzaţii, informaţii şi comportamente. Uneori suferim modificări de concepţie şi de comportament, crezând că suntem cu totul diferiţi de cei care am fost cândva. E posibil ca păcatul şi slăbiciunile noastre să estompeze viziunea cu privire la menirea noastră şi să ne îndepărtăm de ceea ce Dumnezeu ar vrea să fim. Este aşadar nevoie ca El să intervină şi să reorganizeze, să cureţe sistemul nostru de gândire, sistemul nostru de valori şi principiile de viaţă; cu alte cuvinte, este nevoie să rescrie softul nostru iniţial. Când vorbeşte de legământul Lui, Dumnezeu vrea să Se asigure că este clară în noi legătura stabilă şi serioasă dintre fiinţa noastră şi El.

  Provocare

  Încearcă să înţelegi cum se reinstalează softul unui computer sau al unui telefon şi fă o analogie cu viaţa spirituală.

  Făgăduința pentru azi - 19 august - 2020. Încearcă să înţelegi cum se reinstalează softul unui computer sau al unui telefon şi fă o analogie cu viaţa spirituală.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...