Făgăduința pentru azi – 20 august

„De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.” – Isaia 43:4

Cea mai mare recompensă plătită pentru o răpire este cea achitată de incaşi pentru conducătorul lor, Atahualpa, răpit de conchistadorul Francisco Pizarro, în 1532–1533, la Cajamarca, în Peru. Cantitatea de aur şi argint plătită atunci ar echivala azi cu circa 300 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Pizarro şi-a ucis prizonierul.

Lăcomia şi disperarea fac din unele persoane un pericol inimaginabil. Iar dacă la acestea se mai adaugă răutatea în forma ei pură, cum e cazul lui Satana, totul devine imprevizibil şi de necontrolat. Satana este nebun de furie, de invidie şi de disperare. A pierdut lupta şi acum e în stare să devoreze orice fiinţă. Pentru el nu contează răscumpărarea plătită de Mântuitorul nostru. Cea mai mare răscumpărare a fost achitată de Fiul lui Dumnezeu. Dar Satana nu recunoaşte că i s-au depăşit aşteptările, el nu şi-a imaginat vreodată că Dumnezeu ne preţuieşte atât de mult, încât va plăti cu viaţa Lui pentru noi. Din fericire, nu Satana este cel care decide eliberarea noastră; hoţul a fost prins şi este la dispoziţia judecăţii lui Dumnezeu, e condamnat. Totuşi, în ultimele lui zbateri, mai produce suferinţă şi pagube. Încă puţin şi răscumpărarea noastră se va încheia prin readucerea acasă.

Provocare

Te-ai gândit în ultima vreme cât de mare valoare ai în faţa lui Dumnezeu? Fă ceva prin care El să fie mândru de tine astăzi.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor