Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Făgăduința pentru azi – 20 august

  „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.” – Isaia 43:4

  Cea mai mare recompensă plătită pentru o răpire este cea achitată de incaşi pentru conducătorul lor, Atahualpa, răpit de conchistadorul Francisco Pizarro, în 1532–1533, la Cajamarca, în Peru. Cantitatea de aur şi argint plătită atunci ar echivala azi cu circa 300 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Pizarro şi-a ucis prizonierul.

  Lăcomia şi disperarea fac din unele persoane un pericol inimaginabil. Iar dacă la acestea se mai adaugă răutatea în forma ei pură, cum e cazul lui Satana, totul devine imprevizibil şi de necontrolat. Satana este nebun de furie, de invidie şi de disperare. A pierdut lupta şi acum e în stare să devoreze orice fiinţă. Pentru el nu contează răscumpărarea plătită de Mântuitorul nostru. Cea mai mare răscumpărare a fost achitată de Fiul lui Dumnezeu. Dar Satana nu recunoaşte că i s-au depăşit aşteptările, el nu şi-a imaginat vreodată că Dumnezeu ne preţuieşte atât de mult, încât va plăti cu viaţa Lui pentru noi. Din fericire, nu Satana este cel care decide eliberarea noastră; hoţul a fost prins şi este la dispoziţia judecăţii lui Dumnezeu, e condamnat. Totuşi, în ultimele lui zbateri, mai produce suferinţă şi pagube. Încă puţin şi răscumpărarea noastră se va încheia prin readucerea acasă.

  Provocare

  Te-ai gândit în ultima vreme cât de mare valoare ai în faţa lui Dumnezeu? Fă ceva prin care El să fie mândru de tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 20 august - 2020. Te-ai gândit în ultima vreme cât de mare valoare ai în faţa lui Dumnezeu? Fă ceva prin care El să fie mândru de tine astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...