Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  Făgăduința pentru azi – 20 august

  „De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta.” – Isaia 43:4

  Cea mai mare recompensă plătită pentru o răpire este cea achitată de incaşi pentru conducătorul lor, Atahualpa, răpit de conchistadorul Francisco Pizarro, în 1532–1533, la Cajamarca, în Peru. Cantitatea de aur şi argint plătită atunci ar echivala azi cu circa 300 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Pizarro şi-a ucis prizonierul.

  Lăcomia şi disperarea fac din unele persoane un pericol inimaginabil. Iar dacă la acestea se mai adaugă răutatea în forma ei pură, cum e cazul lui Satana, totul devine imprevizibil şi de necontrolat. Satana este nebun de furie, de invidie şi de disperare. A pierdut lupta şi acum e în stare să devoreze orice fiinţă. Pentru el nu contează răscumpărarea plătită de Mântuitorul nostru. Cea mai mare răscumpărare a fost achitată de Fiul lui Dumnezeu. Dar Satana nu recunoaşte că i s-au depăşit aşteptările, el nu şi-a imaginat vreodată că Dumnezeu ne preţuieşte atât de mult, încât va plăti cu viaţa Lui pentru noi. Din fericire, nu Satana este cel care decide eliberarea noastră; hoţul a fost prins şi este la dispoziţia judecăţii lui Dumnezeu, e condamnat. Totuşi, în ultimele lui zbateri, mai produce suferinţă şi pagube. Încă puţin şi răscumpărarea noastră se va încheia prin readucerea acasă.

  Provocare

  Te-ai gândit în ultima vreme cât de mare valoare ai în faţa lui Dumnezeu? Fă ceva prin care El să fie mândru de tine astăzi.

  Făgăduința pentru azi - 20 august - 2020. Te-ai gândit în ultima vreme cât de mare valoare ai în faţa lui Dumnezeu? Fă ceva prin care El să fie mândru de tine astăzi.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...