Articolul precedentInfluencerul vieții tale
  Articolul următorCu toții vrem mai mult

  Făgăduința pentru azi – 21 august

  „Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu.” – Exodul 15:2

  Un studiu efectuat de cercetătorii austrieci Fabian Kanz şi Karl Grosschmidt a revelat că majoritatea gladiatorilor romani erau vegetarieni. Pentru a face faţă antrenamentelor zilnice şi pentru a-şi învinge adversarii în lupte pe viaţă şi pe moarte, vitejii romani consumau boabe de orz şi elixire speciale.

  În ultima vreme, aproape fiecare om, în special tinerii, se luptă cu kilogramele. Pentru că imaginea a devenit foarte importantă, oamenii sunt preocupaţi de metode pentru modelare corporală, reţete de slăbit şi programe de întreţinere. În cea mai mare parte motivaţia nu este starea de sănătate, ci estetica. Se pare că nu e atât de important cum ne simţim, ci cum cred ceilalţi că suntem şi cum ne văd ei. Eforturi uriaşe sunt făcute pentru o poză bună. Dacă am studia cu atenţie Biblia şi am adopta indicaţiile referitoare la hrană, odihnă şi contemplare, nu am fi nevoiţi să depunem eforturi disperate, ci totul ar decurge de la sine, iar starea noastră de sănătate ar fi foarte bună. Când a stabilit regimul nostru alimentar, Creatorul a fost foarte clar şi a făcut acest lucru nu pentru satisfacţia Lui, ci pentru că El ştia ce ni se potriveşte cel mai bine. Ce ar fi să îţi studiezi „fişa tehnică” şi să te pui în acord cu planul iniţial pentru viaţa ta.

  Provocare

  Începe, măcar pentru o perioadă, să te hrăneşti cu vegetale şi să bei zilnic apă suficientă. Observă ce se întâmplă cu tine în această perioadă.

  Făgăduința pentru azi - 21 august - 2020. Începe, măcar pentru o perioadă, să te hrăneşti cu vegetale şi să bei zilnic apă suficientă. Observă ce se întâmplă cu tine în această perioadă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...