Articolul precedentInfluencerul vieții tale
  Articolul următorCu toții vrem mai mult

  Făgăduința pentru azi – 21 august

  „Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu.” – Exodul 15:2

  Un studiu efectuat de cercetătorii austrieci Fabian Kanz şi Karl Grosschmidt a revelat că majoritatea gladiatorilor romani erau vegetarieni. Pentru a face faţă antrenamentelor zilnice şi pentru a-şi învinge adversarii în lupte pe viaţă şi pe moarte, vitejii romani consumau boabe de orz şi elixire speciale.

  În ultima vreme, aproape fiecare om, în special tinerii, se luptă cu kilogramele. Pentru că imaginea a devenit foarte importantă, oamenii sunt preocupaţi de metode pentru modelare corporală, reţete de slăbit şi programe de întreţinere. În cea mai mare parte motivaţia nu este starea de sănătate, ci estetica. Se pare că nu e atât de important cum ne simţim, ci cum cred ceilalţi că suntem şi cum ne văd ei. Eforturi uriaşe sunt făcute pentru o poză bună. Dacă am studia cu atenţie Biblia şi am adopta indicaţiile referitoare la hrană, odihnă şi contemplare, nu am fi nevoiţi să depunem eforturi disperate, ci totul ar decurge de la sine, iar starea noastră de sănătate ar fi foarte bună. Când a stabilit regimul nostru alimentar, Creatorul a fost foarte clar şi a făcut acest lucru nu pentru satisfacţia Lui, ci pentru că El ştia ce ni se potriveşte cel mai bine. Ce ar fi să îţi studiezi „fişa tehnică” şi să te pui în acord cu planul iniţial pentru viaţa ta.

  Provocare

  Începe, măcar pentru o perioadă, să te hrăneşti cu vegetale şi să bei zilnic apă suficientă. Observă ce se întâmplă cu tine în această perioadă.

  Făgăduința pentru azi - 21 august - 2020. Începe, măcar pentru o perioadă, să te hrăneşti cu vegetale şi să bei zilnic apă suficientă. Observă ce se întâmplă cu tine în această perioadă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...