Făgăduința pentru azi – 22 august

  „Voi face şi ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea şi te cunosc pe nume!” – Exodul 33:17

  „Când suntem plini de umilinţă şi pocăinţă, stăm în locul în care Dumnezeu poate şi vrea să ni Se arate. El are o mare plăcere când noi dorim ca El să-Şi reverse asupra noastră binecuvântări mai mari. Domnul va face mai mult decât să împlinească strict aşteptările celor care se încred pe deplin în El.” – Ellen White

  Când ne formulăm rugăciunile, noi aplicăm limitele noastre cererii pe care o facem. Calculăm după viziunea noastră şi îndrăznim foarte puţin. Ar fi foarte greu dacă Dumnezeu S-ar limita şi El doar la ceea ce noi credem că avem nevoie. Însă Tatăl nostru ne cunoaşte mai bine decât noi înşine, ştie ce ar trebui să avem, când ar fi de folos intervenţia Lui şi mai ales în ce mod să acţioneze pentru noi. Cel mai înţelept ar fi ca, după ce I-am spus dorinţele şi nevoile noastre, să-L rugăm pe Dumnezeu să completeze şi să decidă ce anume este spre binele şi fericirea noastră. Expresia pe care o rostim la finalul rugăciunilor nu este nicidecum una formală. Când spunem: „Facă-Se după voia Ta”, Îi acordăm credit Lui pentru orice ar putea să ne ofere. În mod sigur El nu va reţine o binecuvântare de care ştie că avem nevoie, dar nici nu va aduce lucruri care ne pot dăuna la un moment dat sau întotdeauna. Dacă mergem pe mâna Lui, nu vom greşi niciodată.

  Provocare

  Manifestă astăzi mai multă generozitate. Dacă cineva îţi cere ceva sau ajutorul, oferă mai mult decât a cerut.

  Făgăduința pentru azi - 22 august - 2020. Manifestă astăzi mai multă generozitate. Dacă cineva îţi cere ceva sau ajutorul, oferă mai mult decât a cerut.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...