Făgăduința pentru azi – 22 august

  „Voi face şi ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea şi te cunosc pe nume!” – Exodul 33:17

  „Când suntem plini de umilinţă şi pocăinţă, stăm în locul în care Dumnezeu poate şi vrea să ni Se arate. El are o mare plăcere când noi dorim ca El să-Şi reverse asupra noastră binecuvântări mai mari. Domnul va face mai mult decât să împlinească strict aşteptările celor care se încred pe deplin în El.” – Ellen White

  Când ne formulăm rugăciunile, noi aplicăm limitele noastre cererii pe care o facem. Calculăm după viziunea noastră şi îndrăznim foarte puţin. Ar fi foarte greu dacă Dumnezeu S-ar limita şi El doar la ceea ce noi credem că avem nevoie. Însă Tatăl nostru ne cunoaşte mai bine decât noi înşine, ştie ce ar trebui să avem, când ar fi de folos intervenţia Lui şi mai ales în ce mod să acţioneze pentru noi. Cel mai înţelept ar fi ca, după ce I-am spus dorinţele şi nevoile noastre, să-L rugăm pe Dumnezeu să completeze şi să decidă ce anume este spre binele şi fericirea noastră. Expresia pe care o rostim la finalul rugăciunilor nu este nicidecum una formală. Când spunem: „Facă-Se după voia Ta”, Îi acordăm credit Lui pentru orice ar putea să ne ofere. În mod sigur El nu va reţine o binecuvântare de care ştie că avem nevoie, dar nici nu va aduce lucruri care ne pot dăuna la un moment dat sau întotdeauna. Dacă mergem pe mâna Lui, nu vom greşi niciodată.

  Provocare

  Manifestă astăzi mai multă generozitate. Dacă cineva îţi cere ceva sau ajutorul, oferă mai mult decât a cerut.

  Făgăduința pentru azi - 22 august - 2020. Manifestă astăzi mai multă generozitate. Dacă cineva îţi cere ceva sau ajutorul, oferă mai mult decât a cerut.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...