Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Făgăduința pentru azi – 23 august

  „Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.” – Romani 8:17

  Prin lege, toate lebedele din Anglia sunt proprietatea reginei. Astfel, această pasăre uriaşă este protejată pretutindeni unde ajunge autoritatea regală. Nici măcar angajaţii de la curte nu se pot abate de la această lege.

  Frumoasă această idee – să aparţii prin lege Regelui. În faţa universului și noi suntem consideraţi copii ai lui Dumnezeu. Practic, Regele tuturor lumilor este Tatăl nostru. Întrebarea este: Noi ne simţim onoraţi de acest rang? Cât de relevant este pentru noi gradul de rudenie pronunţat chiar de Dumnezeu? Ne simţim protejaţi şi sprijiniţi? Oare suntem conştienţi că, dacă am fi fost copiii lui Dumnezeu, vrăjmaşul nostru diavolul ne-ar fi transformat viaţa într-un coşmar? Chiar dacă noi ne mândrim cu apartenenţa la familia cerească sau o tratăm ca pe o banalitate, Stăpânul cerurilor ne are în grija Lui şi ne asigură tot ce avem nevoie. Ar fi bine dacă şi noi am întări această legătură prin iniţiative spirituale şi prin gesturi de recunoştinţă. Noi suntem cu mult mai preţuiţi decât nişte lebede şi inima noastră ar trebui să îşi asume această onoare.

  Provocare

  Spune cuiva dintre cei pe care îi vei întâlni astăzi că este copil al lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 23 august - 2020. Spune cuiva dintre cei pe care îi vei întâlni astăzi că este copil al lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...