Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Făgăduința pentru azi – 23 august

  „Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.” – Romani 8:17

  Prin lege, toate lebedele din Anglia sunt proprietatea reginei. Astfel, această pasăre uriaşă este protejată pretutindeni unde ajunge autoritatea regală. Nici măcar angajaţii de la curte nu se pot abate de la această lege.

  Frumoasă această idee – să aparţii prin lege Regelui. În faţa universului și noi suntem consideraţi copii ai lui Dumnezeu. Practic, Regele tuturor lumilor este Tatăl nostru. Întrebarea este: Noi ne simţim onoraţi de acest rang? Cât de relevant este pentru noi gradul de rudenie pronunţat chiar de Dumnezeu? Ne simţim protejaţi şi sprijiniţi? Oare suntem conştienţi că, dacă am fi fost copiii lui Dumnezeu, vrăjmaşul nostru diavolul ne-ar fi transformat viaţa într-un coşmar? Chiar dacă noi ne mândrim cu apartenenţa la familia cerească sau o tratăm ca pe o banalitate, Stăpânul cerurilor ne are în grija Lui şi ne asigură tot ce avem nevoie. Ar fi bine dacă şi noi am întări această legătură prin iniţiative spirituale şi prin gesturi de recunoştinţă. Noi suntem cu mult mai preţuiţi decât nişte lebede şi inima noastră ar trebui să îşi asume această onoare.

  Provocare

  Spune cuiva dintre cei pe care îi vei întâlni astăzi că este copil al lui Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 23 august - 2020. Spune cuiva dintre cei pe care îi vei întâlni astăzi că este copil al lui Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...