Făgăduința pentru azi – 24 august

„Nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare (…) nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” – Romani 8:38,39

Lupul este mamiferul cu temperatura corporală cea mai ridicată, 40,7 grade Celsius . Pentru el, iarna nu reprezintă o problemă. Dar în unele zone polare lupii sunt capturaţi şi folosiţi pe post de cărăuşi la sănii. Este important să nu se elibereze, pentru că pot deveni periculoşi.

Avem impresia că relaţia noastră cu Dumnezeu se bazează pe capacităţile noastre şi stă în performanţa pe care o atingem noi în menţinerea legăturii cu El. Suntem convinşi că, în această relaţie, de noi depinde totul; noi suntem cei care trebuie să Îl ţinem lângă noi, iar dacă avem o cădere, totul se dărâmă. Din această perspectivă reiese că doar noi ne dorim o legătură cu Dumnezeu, iar Lui Îi este indiferent. Ne temem şi de faptul că Satana ar putea să ne îndepărteze de Mântuitorul şi puterea noastră este limitată. Când trecem printr-o experienţă negativă, primul gând este acela că Dumnezeu Se va supăra şi ne va abandona.

Ne apasă nu doar vinovăţia, ci şi disperarea acestei pierderi, iar duşmanul se bucură atunci când credem această erezie. El speră să nu înţelegem vreodată că mâna lui Dumnezeu este cea care ţine mâna noastră şi iubirea Lui este cea care trezeşte iubirea noastră. Dumnezeu ne iubeşte de pe vremea când Îi eram vrăjmaşi.

Provocare

Priveşte o imagine cu Mântuitorul care ţine de mână sau în braţe un copil. Gândeşte-te că tu poţi fi acel copil.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor