Făgăduința pentru azi – 26 august

  „Să ştiţi că Domnul Şi-a ales un om pe care-l iubeşte.” – Psalmii 4:3

  „Dacă există un sens al vieţii, atunci EA (dragostea) este sensul, dacă nu, EA ar trebui să fie.” – Octavian Paler

  Cel mai frumos lucru care se poate întâmpla cuiva este acela de a fi ales. Faptul că cineva atât de important cum este Dumnezeu te alege nu poate fi comparat cu nimic. Dar există ceva şi mai special; alegerea este motivată de dragoste. În universul unde Stăpânul este dragoste, acesta este idealul. După ce a eşuat în dorinţa lui de a-L prezenta pe Creator drept un tiran, Lucifer a încercat să strice măcar creaţia şi în mod special pe om. Surpriza lui colosală a fost atunci când, în ciuda greşelilor şi căderilor omului, Dumnezeu nu l-a aruncat la coş, nu l-a abandonat, ci a sacrificat totul pentru reabilitarea lui. Doar iubirea se comportă în acest fel şi, atunci când noi vrem să fim consideraţi copii ai lui Dumnezeu, iubirea este singura legitimare, este semnul distinctiv pentru credincioşii Lui. Fiecare zi, chiar şi astăzi, este o nouă oportunitate de a ne manifesta şi dezvolta dragostea. Din firea noastră nu simţim această nevoie, dar putem cere ajutor, iar Acela care ne iubeşte în mod desăvârşit ne va învăţa cum să iubim şi noi, dându-ne în acelaşi timp şi putere.

  Provocare

  În mod sigur cineva te iubeşte în aşa fel încât ştii foarte bine acest lucru. Fă un gest frumos de recunoştinţă faţă de persoana respectivă; e foarte potrivit un buchet de flori sau un cadou simbolic.

  Făgăduința pentru azi - 26 august - 2020. În mod sigur cineva te iubeşte în aşa fel încât ştii foarte bine acest lucru. Fă un gest frumos de recunoştinţă faţă de persoana respectivă; e foarte potrivit un buchet de flori sau un cadou simbolic.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...