Articolul precedentCând totul pare pierdut
  Articolul următorMă voi întoarce

  Făgăduința pentru azi – 28 august

  „De aceea vă spun că orice lucru veţi cere când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit şi-l veţi avea.” – Marcu 11:24

  Se ştie că oamenii se ghidează după existenţa anumitor animale în fântânile lor, astfel au siguranţa că apa este potabilă. Dacă o broscuţă sau diverse moluşte de nămol există în apa fântânii, locuitorii consumă apa fără grijă. O fântână fără vietăţi care să mişte prin ea este de ocolit, apa poate fi dăunătoare.

  Pentru fiecare aspect al vieţii noastre Dumnezeu a prevăzut soluţii, indicii şi călăuzire. Aşa cum fac şoferii, trebuie doar să observăm indicatoarele şi să le respectăm semnificaţia. Dacă însă trecem atât de grăbiţi prin zilele noastre că nici măcar nu ne mai permitem să citim în tihnă paginile Scripturii sau ne rugăm în timp ce facem şi alte lucruri, ascultăm muzică ori privim la TV, e posibil să omitem semnele, iar apoi să cădem în prăpastie. Dacă noi nu deschidem canalele de comunicare cu Dumnezeu, El nu poate invada viaţa noastră fără acord şi să ne inspire ori să ne arate drumul. Atunci când suferim de anumite boli, El are leacul pregătit şi va interveni prin mijloace mai simple, aflate la îndemână, sau prin oamenii Lui pregătiţi în domeniul medical. Oricum ar fi situaţia, El trebuie să ştie din partea noastră că Îi cerem ajutorul şi va interveni în mod sigur.

  Provocare

  Vizitează pe cineva care este la spital sau zace răpus de boală acasă. Oferă încurajare şi prietenie.

  Făgăduința pentru azi - 28 august - 2020. Vizitează pe cineva care este la spital sau zace răpus de boală acasă. Oferă încurajare şi prietenie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...