Articolul precedentCând totul pare pierdut
  Articolul următorMă voi întoarce

  Făgăduința pentru azi – 28 august

  „De aceea vă spun că orice lucru veţi cere când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit şi-l veţi avea.” – Marcu 11:24

  Se ştie că oamenii se ghidează după existenţa anumitor animale în fântânile lor, astfel au siguranţa că apa este potabilă. Dacă o broscuţă sau diverse moluşte de nămol există în apa fântânii, locuitorii consumă apa fără grijă. O fântână fără vietăţi care să mişte prin ea este de ocolit, apa poate fi dăunătoare.

  Pentru fiecare aspect al vieţii noastre Dumnezeu a prevăzut soluţii, indicii şi călăuzire. Aşa cum fac şoferii, trebuie doar să observăm indicatoarele şi să le respectăm semnificaţia. Dacă însă trecem atât de grăbiţi prin zilele noastre că nici măcar nu ne mai permitem să citim în tihnă paginile Scripturii sau ne rugăm în timp ce facem şi alte lucruri, ascultăm muzică ori privim la TV, e posibil să omitem semnele, iar apoi să cădem în prăpastie. Dacă noi nu deschidem canalele de comunicare cu Dumnezeu, El nu poate invada viaţa noastră fără acord şi să ne inspire ori să ne arate drumul. Atunci când suferim de anumite boli, El are leacul pregătit şi va interveni prin mijloace mai simple, aflate la îndemână, sau prin oamenii Lui pregătiţi în domeniul medical. Oricum ar fi situaţia, El trebuie să ştie din partea noastră că Îi cerem ajutorul şi va interveni în mod sigur.

  Provocare

  Vizitează pe cineva care este la spital sau zace răpus de boală acasă. Oferă încurajare şi prietenie.

  Făgăduința pentru azi - 28 august - 2020. Vizitează pe cineva care este la spital sau zace răpus de boală acasă. Oferă încurajare şi prietenie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...