Articolul precedentTu ce-ți dorești?
  Articolul următorVoci din cer

  Făgăduința pentru azi – 29 august

  „La vremea îndurării te voi asculta şi în ziua mântuirii te voi ajuta.” – Isaia 49:8

  „El, a cărui cunoaştere este fără margini, care vede toate în creaţia Sa şi care conduce totul prin voinţa şi cuvântul Său, poate şi va asculta strigătele noastre şi va face ca lumina să lumineze în inimile noastre.” – Ellen White

  Noi cerem mereu diverse lucruri şi intervenţii din partea lui Dumnezeu. Ne dorim promptitudine de fiecare dată, iar dacă se conturează o întârziere, intrăm în panică. Considerăm că ori n-a auzit rugăciunea, ori nu vrea să ne răspundă sau chiar nu poate. Nimic mai greşit. El aude chiar şi rugăciunile nerostite, cele pe care le avem doar în gândul nostru; mereu vrea să răspundă şi nu există vreo rugăciune pe care El să o ignore, iar în ce priveşte puterea, nici nu se pune problema. Dar limita pe care o are Dumnezeu ţine de oportunitate şi de binele nostru. El nu va face vreodată ceva prin care să ne rănească, nici măcar printr-un răspuns la o cerere de-a noastră. Planul Lui suprem este să ne dea mântuirea, iar toate celelalte etape din viaţa noastră se subordonează acestui obiectiv. Dacă ai impresia că se petrece o întârziere sau o tăcere din partea Lui, aminteşte-ţi că e posibil să nu vezi întregul tablou, dar fii sigur că El va răspunde în cel mai bun mod cu putinţă pentru tine.

  Provocare

  Poţi să te rogi şi pentru ceva concret, dar roagă-te în special pentru răbdare şi încredere în răspunsurile Lui.

  Făgăduința pentru azi - 29 august - 2020. Poţi să te rogi şi pentru ceva concret, dar roagă-te în special pentru răbdare şi încredere în răspunsurile Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...