Articolul precedentTu ce-ți dorești?
  Articolul următorVoci din cer

  Făgăduința pentru azi – 29 august

  „La vremea îndurării te voi asculta şi în ziua mântuirii te voi ajuta.” – Isaia 49:8

  „El, a cărui cunoaştere este fără margini, care vede toate în creaţia Sa şi care conduce totul prin voinţa şi cuvântul Său, poate şi va asculta strigătele noastre şi va face ca lumina să lumineze în inimile noastre.” – Ellen White

  Noi cerem mereu diverse lucruri şi intervenţii din partea lui Dumnezeu. Ne dorim promptitudine de fiecare dată, iar dacă se conturează o întârziere, intrăm în panică. Considerăm că ori n-a auzit rugăciunea, ori nu vrea să ne răspundă sau chiar nu poate. Nimic mai greşit. El aude chiar şi rugăciunile nerostite, cele pe care le avem doar în gândul nostru; mereu vrea să răspundă şi nu există vreo rugăciune pe care El să o ignore, iar în ce priveşte puterea, nici nu se pune problema. Dar limita pe care o are Dumnezeu ţine de oportunitate şi de binele nostru. El nu va face vreodată ceva prin care să ne rănească, nici măcar printr-un răspuns la o cerere de-a noastră. Planul Lui suprem este să ne dea mântuirea, iar toate celelalte etape din viaţa noastră se subordonează acestui obiectiv. Dacă ai impresia că se petrece o întârziere sau o tăcere din partea Lui, aminteşte-ţi că e posibil să nu vezi întregul tablou, dar fii sigur că El va răspunde în cel mai bun mod cu putinţă pentru tine.

  Provocare

  Poţi să te rogi şi pentru ceva concret, dar roagă-te în special pentru răbdare şi încredere în răspunsurile Lui.

  Făgăduința pentru azi - 29 august - 2020. Poţi să te rogi şi pentru ceva concret, dar roagă-te în special pentru răbdare şi încredere în răspunsurile Lui.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.