Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Făgăduința pentru azi – 30 august

  „Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: «În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.»” – Isaia 30:15

  Muzica domoală se pare că stimulează creşterea plantelor. Rockul agresiv le-ar putea face rău, dar muzica orientală şi Bach le-ar putea încuraja să crească. În Franţa a fost creată o „grădină muzicală”, în care au crescut cele mai mari roşii din lume. Efectele terapiei prin muzică sunt deja o certitudine.

  Când asculţi muzică, mintea nu mai coboară barierele prin care filtrează de obicei informaţia. Muzica este acel lucru care pătrunde în fiinţa omului fără să mai fie în mod automat cenzurată. Dacă, treptat, treptat, ne vom obişnui cu un fel de muzică, atunci acel stil va fi preferatul nostru, fără să ştim exact de ce. În domeniul muzicii putem să ne educăm auzul şi gustul folosind criterii de evaluare a ritmului, a liniei melodice, a textului transportat de acea muzică şi a stării pe care ne-o induce. În altă ordine de idei, muzica trebuie aleasă în concordanţă cu locul şi contextul în cauză. Gusturile şi categorisirile în materie de muzică sunt poate unele dintre domeniile cele mai producătoare de controverse. Nu te certa pentru muzică; fii selectiv şi asigură-te că relaţiile tale cu ceilalţi şi cu Dumnezeu nu sunt afectate de ceea ce auzi în căşti.

  Provocare

  Ascultă câteva piese clasice şi încearcă să observi ce efect are asupra ta acest fel de muzică. Dar ai răbdare, efectele nu vin după prima măsură.

  Făgăduința pentru azi - 30 august - 2020. Ascultă câteva piese clasice şi încearcă să observi ce efect are asupra ta acest fel de muzică. Dar ai răbdare, efectele nu vin după prima măsură.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...