Făgăduința pentru azi – 30 august

„Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: «În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.»” – Isaia 30:15

Muzica domoală se pare că stimulează creşterea plantelor. Rockul agresiv le-ar putea face rău, dar muzica orientală şi Bach le-ar putea încuraja să crească. În Franţa a fost creată o „grădină muzicală”, în care au crescut cele mai mari roşii din lume. Efectele terapiei prin muzică sunt deja o certitudine.

Când asculţi muzică, mintea nu mai coboară barierele prin care filtrează de obicei informaţia. Muzica este acel lucru care pătrunde în fiinţa omului fără să mai fie în mod automat cenzurată. Dacă, treptat, treptat, ne vom obişnui cu un fel de muzică, atunci acel stil va fi preferatul nostru, fără să ştim exact de ce. În domeniul muzicii putem să ne educăm auzul şi gustul folosind criterii de evaluare a ritmului, a liniei melodice, a textului transportat de acea muzică şi a stării pe care ne-o induce. În altă ordine de idei, muzica trebuie aleasă în concordanţă cu locul şi contextul în cauză. Gusturile şi categorisirile în materie de muzică sunt poate unele dintre domeniile cele mai producătoare de controverse. Nu te certa pentru muzică; fii selectiv şi asigură-te că relaţiile tale cu ceilalţi şi cu Dumnezeu nu sunt afectate de ceea ce auzi în căşti.

Provocare

Ascultă câteva piese clasice şi încearcă să observi ce efect are asupra ta acest fel de muzică. Dar ai răbdare, efectele nu vin după prima măsură.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor