Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Făgăduința pentru azi – 31 august

  „«Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile», zice Domnul.” – Ieremia 30:17

  În vechime se ştia că unui om care are febră este bine să i se dea ceai de coajă de salcie. Leacul era foarte eficient, deşi nu se ştia că medicamentul era un fel de aspirină lichidă. Ceaiul respectiv conţinea acidul acetilsalicilic, ceea ce înseamnă de fapt aspirina de azi.

  Gândeşte-te că evoluţia medicinei s-a făcut foarte lent şi cu precădere în laboratoarele moderne s-au descoperit şi dezvoltat medicamentele cunoscute. Dar, înainte de medicina modernă, omenirea a trăit vreo câteva mii de ani, şi totuşi, în multe cazuri, media de vârstă era destul de înaintată. Care este explicaţia? Cum se tratau bolile din acele vremuri? Istoricii prezintă frânturi şi uneori e greu să înţelegem procesul respectiv.

  Cert este că Dumnezeu, folosindu-Se de instinctul omului sau de curiozitatea lui de a încerca diverse lucruri, l-a îndreptat spre soluţiile şi tratamentele naturale. În bunătatea Lui, ne-a înconjurat cu absolut tot ce avem nevoie. Din nefericire, acţiunile noastre au grăbit procesul de degradare a planetei şi implicit al fiinţei noastre, iar Dumnezeu a grăbit şi El ritmul descoperirilor în domeniul vindecării. Însă, în toate situaţiile, El ne aşteaptă cu vindecarea pe toate planurile. Rugăciunea Îi dă ocazia să intervină vindecător.

  Provocare

  Caută o agendă medicală sau un manual de fitoterapie şi vezi ce remedii naturale poţi folosi în locul unor medicamente cu efecte secundare toxice.

  Făgăduința pentru azi - 31 august - 2020. Caută o agendă medicală sau un manual de fitoterapie şi vezi ce remedii naturale poţi folosi în locul unor medicamente cu efecte secundare toxice.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...