Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Făgăduința pentru azi – 3 septembrie

  „Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.” – Ioan 14:18

  Cometa Haley se întoarce la fiecare 76 de ani. Astronomii calculează cu precizie traseul şi fac pregătiri serioase. Deschid telescoapele imense şi permit vizitarea pentru familii, mai ales pentru copii.

  Când S-a înălţat la cer, Mântuitorul le-a lăsat ucenicilor promisiunea că va reveni. A indicat şi semnele care vor anunţa apropierea evenimentului, pentru ca aşteptătorii Lui să se poată pregăti. Unii au exagerat, făcând calcule şi stabilind date. Alţii au decis că nu e cazul să mai aştepte, oricum se pare că întârzie. Cei care sunt totuşi conştienţi că El Se va întoarce se împart în două categorii cel puţin: unii se bucură şi au emoţiile care motivează, iar alţii sunt îngrijoraţi, presimt că nu va fi o zi prea senină. Aceştia din urmă nu au o relaţie de prietenie cu Mântuitorul, astfel că nu îşi doresc să aibă loc acest eveniment prea curând.

  Pentru creştinii sinceri, revenirea Lui pe norii cerului este la fel de fericită cum e pentru copii întoarcerea mamei după o lungă absenţă. Chiar dacă nu se consideră perfecţi, ei ştiu că El a iertat totul şi e gata să Îşi ia copiii acasă.

  Chiar şi copiii care nu au fost foarte cuminţi îşi doresc în sinea lor întoarcerea părinţilor, deşi nu ştiu care va fi reacţia lor în momentul revederii. Ce om care se simte răscumpărat prin jertfa lui Isus ar mai sta pe gânduri când se apropie cea mai importantă întâlnire din viaţa lui? Tu din ce categorie simţi că faci parte?

  Provocare

  Dacă e posibil, vizitează-i pe părinţii tăi şi povesteşte-le cât de mult te bucurai când se întorceau acasă. Dacă nu-i poţi vizita, transmite-le un mesaj din inimă.

  Făgăduința pentru azi - 3 septembrie - 2020. Dacă e posibil, vizitează-i pe părinţii tăi şi povesteşte-le cât de mult te bucurai când se întorceau acasă. Dacă nu-i poţi vizita, transmite-le un mesaj din inimă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...