Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Făgăduința pentru azi – 3 septembrie

  „Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.” – Ioan 14:18

  Cometa Haley se întoarce la fiecare 76 de ani. Astronomii calculează cu precizie traseul şi fac pregătiri serioase. Deschid telescoapele imense şi permit vizitarea pentru familii, mai ales pentru copii.

  Când S-a înălţat la cer, Mântuitorul le-a lăsat ucenicilor promisiunea că va reveni. A indicat şi semnele care vor anunţa apropierea evenimentului, pentru ca aşteptătorii Lui să se poată pregăti. Unii au exagerat, făcând calcule şi stabilind date. Alţii au decis că nu e cazul să mai aştepte, oricum se pare că întârzie. Cei care sunt totuşi conştienţi că El Se va întoarce se împart în două categorii cel puţin: unii se bucură şi au emoţiile care motivează, iar alţii sunt îngrijoraţi, presimt că nu va fi o zi prea senină. Aceştia din urmă nu au o relaţie de prietenie cu Mântuitorul, astfel că nu îşi doresc să aibă loc acest eveniment prea curând.

  Pentru creştinii sinceri, revenirea Lui pe norii cerului este la fel de fericită cum e pentru copii întoarcerea mamei după o lungă absenţă. Chiar dacă nu se consideră perfecţi, ei ştiu că El a iertat totul şi e gata să Îşi ia copiii acasă.

  Chiar şi copiii care nu au fost foarte cuminţi îşi doresc în sinea lor întoarcerea părinţilor, deşi nu ştiu care va fi reacţia lor în momentul revederii. Ce om care se simte răscumpărat prin jertfa lui Isus ar mai sta pe gânduri când se apropie cea mai importantă întâlnire din viaţa lui? Tu din ce categorie simţi că faci parte?

  Provocare

  Dacă e posibil, vizitează-i pe părinţii tăi şi povesteşte-le cât de mult te bucurai când se întorceau acasă. Dacă nu-i poţi vizita, transmite-le un mesaj din inimă.

  Făgăduința pentru azi - 3 septembrie - 2020. Dacă e posibil, vizitează-i pe părinţii tăi şi povesteşte-le cât de mult te bucurai când se întorceau acasă. Dacă nu-i poţi vizita, transmite-le un mesaj din inimă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...