Făgăduința pentru azi – 4 septembrie

  „Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” – Ioan 10:10

  O mie de persoane renunţă zilnic la fumat. Vrei să afli cum? Prin moarte.

  Lupta cu patimile şi slăbiciunile noastre este cea mai grea luptă. De regulă ne alegem cu un obicei pe care l-am învăţat de la prieteni sau l-am descoperit singuri. Iniţial nu ne este foarte clar dacă ceea ce facem este bine sau rău. Apoi, când în sfârşit recunoaştem faptul că este ceva păcătos, ne consolăm cu ideea că putem renunţa la obiceiul distructiv oricând vrem. Numai că încercarea noastră de a face o schimbare ne descoperă că suntem dependenţi deja şi că nu e chiar așa uşor de renunţat. Încep lupta şi căderile, şi iar noi decizii, şi iar noi înfrângeri, până când cei mai mulţi capitulează, decid că nu se poate sau că oricum nu mai avem iertare şi se dau bătuţi. În acest punct, Satana jubilează. El este cel ce ne tot şopteşte şi vrea să ne convingă să nu mai luptăm, minţindu-ne că, după ce am repetat o greşeală de atâtea ori, nu mai există speranţă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că recidiva este unul din paşii spre vindecare („cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică” – numărul nu reprezintă o limită, ci este un simbol).

  Dacă te lupţi de multă vreme cu un păcat sau cu un obicei distructiv ori o slăbiciune care te domină, nu te lăsa pradă minciunilor lui Satana; crede-L pe Dumnezeu, care promite iertare dacă ne mărturisim păcatul. Cere iar şi iar iertare şi putere la fiecare pas.

  Provocare

  Ridică-te şi mergi înspre Dumnezeu, nu-I întoarce spatele.

  Făgăduința pentru azi - 4 septembrie - 2020. Ridică-te şi mergi înspre Dumnezeu, nu-I întoarce spatele.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.