Făgăduința pentru azi – 4 septembrie

  „Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” – Ioan 10:10

  O mie de persoane renunţă zilnic la fumat. Vrei să afli cum? Prin moarte.

  Lupta cu patimile şi slăbiciunile noastre este cea mai grea luptă. De regulă ne alegem cu un obicei pe care l-am învăţat de la prieteni sau l-am descoperit singuri. Iniţial nu ne este foarte clar dacă ceea ce facem este bine sau rău. Apoi, când în sfârşit recunoaştem faptul că este ceva păcătos, ne consolăm cu ideea că putem renunţa la obiceiul distructiv oricând vrem. Numai că încercarea noastră de a face o schimbare ne descoperă că suntem dependenţi deja şi că nu e chiar așa uşor de renunţat. Încep lupta şi căderile, şi iar noi decizii, şi iar noi înfrângeri, până când cei mai mulţi capitulează, decid că nu se poate sau că oricum nu mai avem iertare şi se dau bătuţi. În acest punct, Satana jubilează. El este cel ce ne tot şopteşte şi vrea să ne convingă să nu mai luptăm, minţindu-ne că, după ce am repetat o greşeală de atâtea ori, nu mai există speranţă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că recidiva este unul din paşii spre vindecare („cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică” – numărul nu reprezintă o limită, ci este un simbol).

  Dacă te lupţi de multă vreme cu un păcat sau cu un obicei distructiv ori o slăbiciune care te domină, nu te lăsa pradă minciunilor lui Satana; crede-L pe Dumnezeu, care promite iertare dacă ne mărturisim păcatul. Cere iar şi iar iertare şi putere la fiecare pas.

  Provocare

  Ridică-te şi mergi înspre Dumnezeu, nu-I întoarce spatele.

  Făgăduința pentru azi - 4 septembrie - 2020. Ridică-te şi mergi înspre Dumnezeu, nu-I întoarce spatele.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...