Articolul precedentKeresd az Úrat kitartással!
  Articolul următorCâți talanți ai primit?

  Făgăduința pentru azi – 5 septembrie

  „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul… El mi-a auzit glasul şi strigătul meu a ajuns la urechile Lui.” – 2 Samuel 22:7

  „Când aude strigătele de departe, Păstorul înfruntă orice obstacol ca să poată salva oaia pierdută. Cu mâini puternice, dar blânde, El îndepărtează mărăcinii sau o scoate din noroi; Răscumpărătorul curat şi fără păcat îl poartă pe umeri pe cel păcătos şi murdar.” – Ellen White

  Nimic nu este mai urgent pentru Dumnezeu decât strigătul unui suflet pierdut. El ştie că cea mai cumplită boală este păcatul, iar dacă un om înrobit de păcat găseşte măcar puterea unui gând, prin care Îl cheamă în ajutor, El va răspunde fără întârziere, fiindcă păcătosul se poate descuraja şi poate ceda tentaţiei de a se întoarce în noroi. Întotdeauna va fi întinsă mâna Lui spre noi, chemându-ne şi ridicându-ne povara de greşeli. Ideal ar fi să Îl invităm să rămână ca Domn al vieţii noastre şi astfel păcatul ar fi ţinut la distanţă, fără a mai fi nevoie de „intervenţii” urgente. Totuşi, dacă s-a întâmplat şi ne-am pierdut, lucrarea Lui de căutare şi salvare a şi început. Este nevoie de un strigăt prin care să Îi permitem intervenţia în viaţa noastră şi o armată de îngeri se va porni în ajutorul nostru. Izbăvitorul nostru nu doarme şi nici nu este absent.

  Provocare

  Dacă îţi aminteşti de un moment în care nu te simţeai în stare să te rogi, şi totuşi Dumnezeu ţi-a venit în ajutor, mulţumeşte-I acum din nou.

  Făgăduința pentru azi - 5 septembrie - 2020. Dacă îţi aminteşti de un moment în care nu te simţeai în stare să te rogi, şi totuşi Dumnezeu ţi-a venit în ajutor, mulţumeşte-I acum din nou.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Primul zbor

  Ți-ar fi foarte greu astăzi când iei decizii să te gândești la părinții tăi și la Dumnezeu? Ai putea să te oprești puțin din cursul curiozității care te face să acționezi cu imprudență în unele momente? Gândește-te că fiecare privire oprită spre ceva, fiecare pas într-o direcție greșită și orice ezitare de a pleca dintr-o zonă periculoasă sunt un mare motiv de emoție pentru Mântuitorul nostru.

  Primul cuvânt rostit

  Cel mai bun mod de a comunica cu Dumnezeu este rugăciunea. Într-un fel inexplicabil, atunci când stăm și ne rugăm, fără grabă, chiar în tăcere, Duhul lui Dumnezeu ne aduce în atenție cuvinte pe care le-am auzit sau le-am citit, însă cărora nu le-am dat prea multă importanță; uneori ne amintește mesaje ale părinților sau ale altor persoane cărora le pasă. Dacă vrem să Îl auzim, El ne va vorbi în mod sigur.

  Primul pas pe lună

  Isus a rămas țintuit pe cruce pentru ca noi să putem păși în Împărăția cerurilor. Dacă El ar fi manifestat chiar și cea mai mică urmă de egoism, noi toți am fi fost pierduți. Tu ai vrea să susții astăzi pe cineva de lângă tine, făcând un mic sacrificiu pentru acea persoană?

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...