Articolul precedentKeresd az Úrat kitartással!
  Articolul următorCâți talanți ai primit?

  Făgăduința pentru azi – 5 septembrie

  „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul… El mi-a auzit glasul şi strigătul meu a ajuns la urechile Lui.” – 2 Samuel 22:7

  „Când aude strigătele de departe, Păstorul înfruntă orice obstacol ca să poată salva oaia pierdută. Cu mâini puternice, dar blânde, El îndepărtează mărăcinii sau o scoate din noroi; Răscumpărătorul curat şi fără păcat îl poartă pe umeri pe cel păcătos şi murdar.” – Ellen White

  Nimic nu este mai urgent pentru Dumnezeu decât strigătul unui suflet pierdut. El ştie că cea mai cumplită boală este păcatul, iar dacă un om înrobit de păcat găseşte măcar puterea unui gând, prin care Îl cheamă în ajutor, El va răspunde fără întârziere, fiindcă păcătosul se poate descuraja şi poate ceda tentaţiei de a se întoarce în noroi. Întotdeauna va fi întinsă mâna Lui spre noi, chemându-ne şi ridicându-ne povara de greşeli. Ideal ar fi să Îl invităm să rămână ca Domn al vieţii noastre şi astfel păcatul ar fi ţinut la distanţă, fără a mai fi nevoie de „intervenţii” urgente. Totuşi, dacă s-a întâmplat şi ne-am pierdut, lucrarea Lui de căutare şi salvare a şi început. Este nevoie de un strigăt prin care să Îi permitem intervenţia în viaţa noastră şi o armată de îngeri se va porni în ajutorul nostru. Izbăvitorul nostru nu doarme şi nici nu este absent.

  Provocare

  Dacă îţi aminteşti de un moment în care nu te simţeai în stare să te rogi, şi totuşi Dumnezeu ţi-a venit în ajutor, mulţumeşte-I acum din nou.

  Făgăduința pentru azi - 5 septembrie - 2020. Dacă îţi aminteşti de un moment în care nu te simţeai în stare să te rogi, şi totuşi Dumnezeu ţi-a venit în ajutor, mulţumeşte-I acum din nou.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru anotimpuri

  Având în vedere grija și dragostea cu care Tatăl nostru a pregătit această planetă drept cămin al nostru, Îi datorăm cel puțin respectul pentru opera Lui și ne datorăm nouă înșine păstrarea în condiții cât mai plăcute a acestui loc primit cadou. Noi nu putem distruge planeta, nici măcar Diavolul nu poate, dar o putem degrada și ne putem îngreuna viața chiar aici unde ar trebui să fim fericiți și să ne simțim confortabil.

  Sfertul academic

  Orice scuză ai acum în spatele căreia așezi lipsa de punctualitate ar trebui abandonată. Atunci când întârziem, chiar și la o întâlnire simplă cu familia sau prietenii, transmitem lipsă de considerație și impolitețe. Nu supărarea sau reproșurile cuiva ar trebui să ne facă mai punctuali, ci respectul față de noi înșine și educația.

  Cele patru zări

  Acolo, în locul în care te-a așezat Dumnezeu prin familia ta, fă tot ce este mai bine pentru ca viața comunității în care trăiești să fie mai ușoară și mai plăcută. Nu te considera un străin, ci integrează-te în societatea care te găzduiește!

  Tracțiune integrală

  Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...