Făgăduința pentru azi – 6 septembrie

  „«Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile», zice Domnul.” – Ieremia 30:17

  Un calmant natural de şase ori mai puternic decât morfina este prezent în saliva umană. Substanţa, botezată opiorfină, poate contribui la crearea unor calmante la fel de eficiente ca morfina, însă fără a crea dependenţă, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor tradiţionale.

  În lumea în care trăim ar fi absurd să nu beneficiem de toate descoperirile ştiinţifice pe care chiar Dumnezeu ni le-a oferit dându-i omului acces la informaţii altădată necunoscute. Progresul în domeniul medicamentelor sau al tehnicii medicale este un mare câştig pentru fiecare om, fiindcă toţi avem nevoie, mai devreme sau mai târziu, de o intervenţie medicală. Interesant este că Dumnezeu a pus în noi încă de la creaţie sisteme proprii de protecţie şi vindecare. Aşa se explică de ce nu ne doare ceva tot timpul. Dar se constată că unele substanţe produse chiar de corpul nostru pot fi replicate în laborator şi au efect de tratare a unor suferinţe. Ceea ce este sigur e că lui Dumnezeu nu-I place să ne vadă suferind, deşi, acordându-ne libertate deplină în decizii, noi ne asumăm consecinţele alegerilor noastre sau interferăm cu deciziile greşite ale altora. Din fericire, speranţa noastră pentru salvare şi vindecare este la El.

  Provocare

  Vezi ce medicamente pot fi înlocuite cu tratamente simple produse acasă.

  Făgăduința pentru azi - 6 septembrie - 2020. Vezi ce medicamente pot fi înlocuite cu tratamente simple produse acasă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...