Făgăduința pentru azi – 6 septembrie

  „«Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile», zice Domnul.” – Ieremia 30:17

  Un calmant natural de şase ori mai puternic decât morfina este prezent în saliva umană. Substanţa, botezată opiorfină, poate contribui la crearea unor calmante la fel de eficiente ca morfina, însă fără a crea dependenţă, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor tradiţionale.

  În lumea în care trăim ar fi absurd să nu beneficiem de toate descoperirile ştiinţifice pe care chiar Dumnezeu ni le-a oferit dându-i omului acces la informaţii altădată necunoscute. Progresul în domeniul medicamentelor sau al tehnicii medicale este un mare câştig pentru fiecare om, fiindcă toţi avem nevoie, mai devreme sau mai târziu, de o intervenţie medicală. Interesant este că Dumnezeu a pus în noi încă de la creaţie sisteme proprii de protecţie şi vindecare. Aşa se explică de ce nu ne doare ceva tot timpul. Dar se constată că unele substanţe produse chiar de corpul nostru pot fi replicate în laborator şi au efect de tratare a unor suferinţe. Ceea ce este sigur e că lui Dumnezeu nu-I place să ne vadă suferind, deşi, acordându-ne libertate deplină în decizii, noi ne asumăm consecinţele alegerilor noastre sau interferăm cu deciziile greşite ale altora. Din fericire, speranţa noastră pentru salvare şi vindecare este la El.

  Provocare

  Vezi ce medicamente pot fi înlocuite cu tratamente simple produse acasă.

  Făgăduința pentru azi - 6 septembrie - 2020. Vezi ce medicamente pot fi înlocuite cu tratamente simple produse acasă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...