Făgăduința pentru azi – 7 septembrie

„Vă dau pacea mea… Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” – Ioan 14:27

Pentru a se calma, grecii antici mestecau mastic – o gumă făcută din răşina copacului mastic. Mayaşii mestecau o gumă (Chicle) făcută din seva copacului sapodilla.

Pacea este una dintre cele mai dorite stări. Definiţia pe care noi o dăm termenului se referă la a nu fi deranjat de cineva, a nu fi în conflict cu o altă persoană. Însă pacea, în adevăratul ei sens, se referă la ceva cu mult mai profund: liniştea din interiorul inimii noastre, lipsa oricărui conflict interior şi lipsa temerilor. Când ne ameninţă ceva sau când am făcut o greşeală şi ne temem de consecinţe, noi ne pierdem pacea foarte uşor. Pacea se pierde în urma unor cuvinte, a unor veşti sau a unor neînţelegeri. Dumnezeu ştie că noi ne dorim recâştigarea liniştii interioare, ştie că este ceva ce nu putem cumpăra şi ne face promisiunea darului Său. Dacă oamenii pot oferi mici garanţii de linişte sau, pentru sume enorme, pot să păzească graniţele unor proprietăţi sau ale ţărilor, ei nu pot însă aduce şi pacea sufletească, mai importantă decât orice altceva.

Când vine de la Duhul lui Dumnezeu, pacea va fi deplină şi permanentă.

Provocare

Dacă ai o teamă sau ceva care te nelinişteşte, mărturiseşte-I lui Dumnezeu şi roagă-L să te ajute în rezolvarea acelei probleme. Vei avea astfel pace în inima ta.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor