Articolul precedentBizzál az Úrban!
  Articolul următorMarele mesaj al Sfintei Cine

  Făgăduința pentru azi – 8 septembrie

  „M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii.” – Psalmii 40:2

  Cea mai joasă porţiune de uscat de pe Pământ este ţărmul Mării Moarte, care se găseşte la 400 de metri sub nivelul de referinţă.

  Fiecare dintre noi are în memorie un moment păstrat secret, o situaţie pe care o poate considera cel mai de jos punct al vieţii lui. Este acea experienţă negativă la care nu ne-am fi gândit vreodată că am putea ajunge; ne spuneam că nouă nu ni se poate întâmpla. Dar, cu toate pariurile personale, am căzut până la acel punct, iar acolo am trăit sentimentul că nu ne mai putem ridica niciodată.

  În bunătatea Lui, Dumnezeu ne-a întins o mână prin Duhul Lui sau printr-un prieten şi ne-a smuls din disperare, ne-a scos la lumină. Acum privim în urmă şi Îi suntem recunoscători. Din nefericire, există şi recăderi şi de fiecare dată parcă e un pas mai jos. Dumnezeu vine iar şi iar, ne întinde mâna şi ne scoate la suprafaţă. Singura soluţie este să Îl rugăm la fiecare pas să nu ne dea drumul la mână, fiindcă, prin puterile noastre, nu suntem în stare să ne ţinem de mâna Lui. Astfel, chiar dacă vom fi dependenţi clipă de clipă de protecţia Lui, vom fi asiguraţi şi vom rămâne lângă El.

  Provocare

  Rememorează momentele tale de regres; vezi până unde ai fost cel mai jos. Roagă-te şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru ajutor.

  Făgăduința pentru azi - 8 septembrie - 2020. Rememorează momentele tale de regres; vezi până unde ai fost cel mai jos. Roagă-te şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru ajutor.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...