Făgăduința pentru azi – 12 septembrie

  „El ia aminte la rugăciunea nevoiaşului şi nu-i nesocoteşte rugăciunea.” – Psalmii 102:17

  „Domnul nu dispreţuieşte nici cel mai smerit dar oferit cu bunăvoinţă şi sinceritate.” – Ellen White

  Cei mai mulţi dintre noi suntem fie în categoria celor care supravieţuiesc, fie între cei ce trăiesc decent, dar nu extrem de bogaţi. Nu poţi fi şi tânăr, şi cu foarte multă avere, decât dacă eşti orfanul unor părinţi bogaţi.

  Prin urmare, atunci când ne dorim să oferim lui Dumnezeu sau altora ceva, nu se pune problema unor valori extraordinar de mari, ci sume sau lucruri modeste. Putem fi tentaţi uneori să ne comparăm cu cei care pot oferi cu mult mai mult şi să ni se pară infime darurile noastre. Dacă ne gândim în plan spiritual, lucrurile nu stau cu mult mai diferit. Deşi noi putem fi talentaţi şi putem deţine abilităţi foarte speciale, suntem tentaţi şi în acest domeniu să facem comparaţie cu ceilalţi. Dar, în realitate, noi nu comparăm darurile, ci ocaziile şi vizibilitatea în care s-au manifestat. Ni se pare cu mult mai valoros un solo cântat pe scena celui mai mare festival decât unul oferit într-o mică bisericuţă cu şase bătrâni şi un copil. Este important să înţelegem că, în ochii lui Dumnezeu, motivaţia şi sinceritatea inimii dau valoare darurilor noastre. El cunoaşte profunzimea inimii şi este deosebit de bucuros pentru ceva minor, însă făcut de dragul Lui şi din dorinţa simplă a inimii noastre.

  Provocare

  Foloseşte astăzi, de dragul lui Dumnezeu, măcar unul dintre talentele tale, indiferent cât de mulţi sunt cei care te privesc.

  Făgăduința pentru azi - 12 septembrie - 2020. Foloseşte astăzi, de dragul lui Dumnezeu, măcar unul dintre talentele tale, indiferent cât de mulţi sunt cei care te privesc.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...