Făgăduința pentru azi – 12 septembrie

  „El ia aminte la rugăciunea nevoiaşului şi nu-i nesocoteşte rugăciunea.” – Psalmii 102:17

  „Domnul nu dispreţuieşte nici cel mai smerit dar oferit cu bunăvoinţă şi sinceritate.” – Ellen White

  Cei mai mulţi dintre noi suntem fie în categoria celor care supravieţuiesc, fie între cei ce trăiesc decent, dar nu extrem de bogaţi. Nu poţi fi şi tânăr, şi cu foarte multă avere, decât dacă eşti orfanul unor părinţi bogaţi.

  Prin urmare, atunci când ne dorim să oferim lui Dumnezeu sau altora ceva, nu se pune problema unor valori extraordinar de mari, ci sume sau lucruri modeste. Putem fi tentaţi uneori să ne comparăm cu cei care pot oferi cu mult mai mult şi să ni se pară infime darurile noastre. Dacă ne gândim în plan spiritual, lucrurile nu stau cu mult mai diferit. Deşi noi putem fi talentaţi şi putem deţine abilităţi foarte speciale, suntem tentaţi şi în acest domeniu să facem comparaţie cu ceilalţi. Dar, în realitate, noi nu comparăm darurile, ci ocaziile şi vizibilitatea în care s-au manifestat. Ni se pare cu mult mai valoros un solo cântat pe scena celui mai mare festival decât unul oferit într-o mică bisericuţă cu şase bătrâni şi un copil. Este important să înţelegem că, în ochii lui Dumnezeu, motivaţia şi sinceritatea inimii dau valoare darurilor noastre. El cunoaşte profunzimea inimii şi este deosebit de bucuros pentru ceva minor, însă făcut de dragul Lui şi din dorinţa simplă a inimii noastre.

  Provocare

  Foloseşte astăzi, de dragul lui Dumnezeu, măcar unul dintre talentele tale, indiferent cât de mulţi sunt cei care te privesc.

  Făgăduința pentru azi - 12 septembrie - 2020. Foloseşte astăzi, de dragul lui Dumnezeu, măcar unul dintre talentele tale, indiferent cât de mulţi sunt cei care te privesc.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...