Făgăduința pentru azi – 13 septembrie

  „«Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi», dintre care cel dintâi sunt eu.” – 1 Timotei 1:15

  Prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medici. Înconjurată de astrologi şi prezicători, ea fusese convinsă de aceştia că tutunul îi va revigora tenul. Pe cât de spectaculos, pe atât de fals. De fapt, fumatul deteriorează atât interiorul omului, cât şi exteriorul. Pentru această regină există scuza că nu avea de unde să ştie, dar pentru reginele de azi, ce scuze găsim?

  Suntem obişnuiţi să facem topuri în orice domeniu: frumuseţe, maşini, bogăţie, sport etc. Ne place în secret să-i catalogăm pe oameni şi în ce priveşte viciile lor: infidelitate, beţie, cheltuirea banilor, necinste etc. Evident că niciodată în aceste topuri nu ne vom plasa pe noi înşine. Nouă ne place să ne considerăm mai buni şi mai puţin decăzuţi decât ceilalţi. Oricât de răi am fi, tot se va mai găsi cineva să ne depăşească. Cu toate acestea, atitudinea cea mai constructivă atunci când vine vorba de păcat şi păcătoşenie ar fi să ne vedem doar pe noi înşine. Să ne comparăm cu standardul lui Dumnezeu, cu Biblia, şi să constatăm cât de jos suntem. Nu ne ajută să urcăm ori să coborâm în clasament. Păcatul, chiar şi unul singur, tot ne separă de Dumnezeu. Deci mai bine mă aşez singur ca fiind cel mai mare păcătos şi mă rog ca atare lui Dumnezeu pentru iertare.

  Provocare

  Încearcă să îţi imaginezi astăzi că toţi ceilalţi sunt mai buni decât tine şi tratează-i aşa. Vezi ce se întâmplă!

  Făgăduința pentru azi - 13 septembrie - 2020. Încearcă să îţi imaginezi astăzi că toţi ceilalţi sunt mai buni decât tine şi tratează-i aşa. Vezi ce se întâmplă!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...