Făgăduința pentru azi – 13 septembrie

  „«Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi», dintre care cel dintâi sunt eu.” – 1 Timotei 1:15

  Prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medici. Înconjurată de astrologi şi prezicători, ea fusese convinsă de aceştia că tutunul îi va revigora tenul. Pe cât de spectaculos, pe atât de fals. De fapt, fumatul deteriorează atât interiorul omului, cât şi exteriorul. Pentru această regină există scuza că nu avea de unde să ştie, dar pentru reginele de azi, ce scuze găsim?

  Suntem obişnuiţi să facem topuri în orice domeniu: frumuseţe, maşini, bogăţie, sport etc. Ne place în secret să-i catalogăm pe oameni şi în ce priveşte viciile lor: infidelitate, beţie, cheltuirea banilor, necinste etc. Evident că niciodată în aceste topuri nu ne vom plasa pe noi înşine. Nouă ne place să ne considerăm mai buni şi mai puţin decăzuţi decât ceilalţi. Oricât de răi am fi, tot se va mai găsi cineva să ne depăşească. Cu toate acestea, atitudinea cea mai constructivă atunci când vine vorba de păcat şi păcătoşenie ar fi să ne vedem doar pe noi înşine. Să ne comparăm cu standardul lui Dumnezeu, cu Biblia, şi să constatăm cât de jos suntem. Nu ne ajută să urcăm ori să coborâm în clasament. Păcatul, chiar şi unul singur, tot ne separă de Dumnezeu. Deci mai bine mă aşez singur ca fiind cel mai mare păcătos şi mă rog ca atare lui Dumnezeu pentru iertare.

  Provocare

  Încearcă să îţi imaginezi astăzi că toţi ceilalţi sunt mai buni decât tine şi tratează-i aşa. Vezi ce se întâmplă!

  Făgăduința pentru azi - 13 septembrie - 2020. Încearcă să îţi imaginezi astăzi că toţi ceilalţi sunt mai buni decât tine şi tratează-i aşa. Vezi ce se întâmplă!
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...