Articolul precedentFejleszd az elmédet!
  Articolul următorUn țepuș în carne

  Făgăduința pentru azi – 14 septembrie

  „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” – Matei 11:28

  Gâştele zboară în stoluri în formă de V. Când dă din aripi, fiecare gâscă creează un curent ascendent ce susţine gâsca din spatele ei. Astfel, stolul înaintează cu 71% mai repede decât dacă fiecare gâscă ar zbura singură.

  Modalităţile pe care Dumnezeu le foloseşte atunci când ajută sunt foarte creative şi interesante. El ar putea să facă minuni spectaculoase la fiecare intervenţie. Ar putea să sprijine pe cineva în mod direct fără să mai fie nevoie de aportul celorlalţi sau de colaborarea celor din biserică ori societate. Totuşi, de foarte multe ori, calea aleasă de El este diferită. El preferă să ne ajute prin semenii noştri; preferă să ne vindece prin mijloace naturale sau prin medici; alege să ne înveţe treptat şi prin modele decât să facă un transfer de informaţii direct în creierul nostru. De multe ori când ne simţim obosiţi şi stresaţi, suntem derutaţi şi nu ştim în ce direcţie să mergem, unde să găsim un moment de linişte şi reechilibrare. Pentru astfel de situaţii, chemarea Lui este simplă: „Veniţi la Mine.” În timp ce oamenii care ar putea să ne ajute ne trimit în altă parte sau la altcineva, Dumnezeu vrea să venim la El. În unele cazuri, ajutorul vine de la El prin semenii noştri, pe care El i-a sensibilizat şi inspirat să aibă grijă de noi.

  Provocare

  Încearcă să fii şi tu astăzi pentru cineva persoana prin care Dumnezeu ajută. Dacă simţi oboseală, mergi direct la El în rugăciune.

  Făgăduința pentru azi - 14 septembrie - 2020. Încearcă să fii şi tu astăzi pentru cineva persoana prin care Dumnezeu ajută. Dacă simţi oboseală, mergi direct la El în rugăciune.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...