Articolul precedentLegyen tiszt a beszéded!
  Articolul următorMarele nostru Preot

  Făgăduința pentru azi – 15 septembrie

  „Luaţi jugul Meu asupra voastră şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.” – Matei 11:29

  Nisipul umed cântăreşte mai puţin decât nisipul uscat. Explicaţia este una simplă: la acelaşi volum, apa cântăreşte mai puţin decât piatra din care provine nisipul. E o chestiune de valori specifice gravimetrice.

  Deşi paradoxal, ceea ce pare a fi o problemă – oboseala – se poate trata cu oboseală. Există o vorbă populară: „Cui pe cui se scoate.” În ciuda lipsei de logică, Dumnezeu ştie că unele probleme pot fi soluţionate dacă cel puţin la început situaţia se agravează. O afecţiune medicală, spre exemplu, pentru a fi vindecată chirurgical, mai întâi va crea o rană, apoi, prin rana deschisă, va avea loc intervenţia vindecătoare. Cu toate acestea, aproape oricine acceptă o operaţie pentru a se vindeca de ceva mai grav. Când simţim că suntem nefericiţi sau ducem lipsă de lucruri materiale, se întâmplă ca Dumnezeu să ne conducă la unele persoane ce se află într-o situaţie şi mai dificilă decât suntem noi. Atunci vedem, comparăm şi ajungem la concluzia că noi suntem chiar binecuvântaţi. Simplul fapt că altcineva este într-o situaţie mai grea ne ajută pe noi. La fel se întâmplă şi atunci când ne simţim epuizaţi. Ni se cere să depunem un efort cu mult mai mare decât cel pe care suntem dispuşi să-l depunem şi observăm că astfel am realizat ceva ce rezolvă stresul nostru pentru mai mult timp. În înţelepciunea Lui, Dumnezeu ne conduce spre rezolvări mult mai de durată şi mai consistente decât am visa noi. Trebuie doar să acceptăm soluţiile Lui.

  Provocare

  Vezi dacă e cineva căruia îi este mai greu decât îţi este ţie acum; ajută la soluţionarea problemei. Vei vedea că îţi va fi mai uşor şi ţie.

  Făgăduința pentru azi - 15 septembrie - 2020. Vezi dacă e cineva căruia îi este mai greu decât îţi este ţie acum; ajută la soluţionarea problemei. Vei vedea că îţi va fi mai uşor şi ţie.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...