Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Făgăduința pentru azi – 16 septembrie

  „Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta cum l-ai înconjura cu un scut.” – Psalmii 5:12

  Stratul de ozon care protejează Pământul este mereu subţiat prin folosirea freonului la diferite instalaţii şi dispersarea lui în atmosferă. Dacă acest factor ar fi controlat şi redus, atmosfera are capacitatea de a se reface într-un timp relativ scurt. În general, instalaţiile de frig şi aer condiţionat produc cele mai mari emisii de freon prin pierderile ca urmare a defecţiunilor.

  Când Îi cere lui Dumnezeu să-l ocrotească, omul face acest lucru recunoscându-L ca stăpân sau prieten. Relaţia pe care o agreează omul Îi dă posibilitatea lui Dumnezeu să aducă binecuvântări ca şi cum ar face acest lucru pentru cineva din familia Lui. Fără a avea o relaţie conştientă cu Dumnezeu, noi Îl limităm mult în acţiunile Lui şi Îl oprim din binecuvântările pe care ar fi dispus să ni le ofere. El nu face părtinire sau favoritisme, binecuvântându-i pe cei care Îi sunt credincioşi, ci, respectând dreptul nostru de alegere, El nu poate aduce fără solicitarea sau acordul nostru nimic, nici măcar lucrurile bune. Altfel, acuzatorul de Satana L-ar învinui că nu respectă liberul-arbitru al omului. Deci, dacă îţi doreşti binecuvântare şi ocrotire, spune-I lui Dumnezeu acest lucru explicit, nu pentru că El nu ştie, ci pentru că trebuie să ştie şi toţi ceilalţi martori din univers.

  Provocare

  Vezi ce aparat din casa ta funcţionează cu defecţiuni. Repară-l. Orice aparat defect produce efecte asupra mediului şi bugetului tău.

  Făgăduința pentru azi - 16 septembrie - 2020. Vezi ce aparat din casa ta funcţionează cu defecţiuni. Repară-l. Orice aparat defect produce efecte asupra mediului şi bugetului tău.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...