Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Făgăduința pentru azi – 16 septembrie

  „Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta cum l-ai înconjura cu un scut.” – Psalmii 5:12

  Stratul de ozon care protejează Pământul este mereu subţiat prin folosirea freonului la diferite instalaţii şi dispersarea lui în atmosferă. Dacă acest factor ar fi controlat şi redus, atmosfera are capacitatea de a se reface într-un timp relativ scurt. În general, instalaţiile de frig şi aer condiţionat produc cele mai mari emisii de freon prin pierderile ca urmare a defecţiunilor.

  Când Îi cere lui Dumnezeu să-l ocrotească, omul face acest lucru recunoscându-L ca stăpân sau prieten. Relaţia pe care o agreează omul Îi dă posibilitatea lui Dumnezeu să aducă binecuvântări ca şi cum ar face acest lucru pentru cineva din familia Lui. Fără a avea o relaţie conştientă cu Dumnezeu, noi Îl limităm mult în acţiunile Lui şi Îl oprim din binecuvântările pe care ar fi dispus să ni le ofere. El nu face părtinire sau favoritisme, binecuvântându-i pe cei care Îi sunt credincioşi, ci, respectând dreptul nostru de alegere, El nu poate aduce fără solicitarea sau acordul nostru nimic, nici măcar lucrurile bune. Altfel, acuzatorul de Satana L-ar învinui că nu respectă liberul-arbitru al omului. Deci, dacă îţi doreşti binecuvântare şi ocrotire, spune-I lui Dumnezeu acest lucru explicit, nu pentru că El nu ştie, ci pentru că trebuie să ştie şi toţi ceilalţi martori din univers.

  Provocare

  Vezi ce aparat din casa ta funcţionează cu defecţiuni. Repară-l. Orice aparat defect produce efecte asupra mediului şi bugetului tău.

  Făgăduința pentru azi - 16 septembrie - 2020. Vezi ce aparat din casa ta funcţionează cu defecţiuni. Repară-l. Orice aparat defect produce efecte asupra mediului şi bugetului tău.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...