Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Făgăduința pentru azi – 17 septembrie

  „Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!” – Psalmii 9:10

  Alimentaţia deficitară şi înaintarea în vârstă sunt cele mai întâlnite cauze ale îngălbenirii dinţilor. Sucurile pe bază de îndulcitori pot lăsa semne pe dinţii tăi, vizibile nu imediat, ci în timp. De asemenea, un dinte căruia i-a fost extras nervul se îngălbeneşte în timp, pentru că el, practic, nu mai are viaţă.

  Când o plantă sau o fiinţă moare, începe procesul de transformare în nimic. Un copac fără viaţă se usucă şi devine maroniu, apoi negru, şi se transformă în putregai. O parte a corpului, dacă rămâne fără viaţă, se usucă ori se descompune, dar afectează şi alte părţi. Chiar şi un simplu dinte, dacă este golit de nerv şi moare, va avea efecte asupra procesului de alimentaţie şi implicit asupra întregului organism. Oamenii trăiesc fără anumite părţi ale corpului, dar trebuie să fie atenţi la dezechilibrele pe care trebuie să le rezolve cu un regim special de alimentaţie, efort şi odihnă, iar uneori şi medicamente. Pentru un om, prezenţa lui Dumnezeu înseamnă viaţă. Cine se depărtează de El devine o fiinţă uscată şi se va deteriora în timp. Deşi despărţirea de Dumnezeu nu se observă în clipa în care se petrece, după puţin timp, se vor vedea efectele şi dovada că viaţa a dispărut. Dacă astăzi greşim, poate fi găsit răspunsul în ruperea legăturii noastre cu Dumnezeu.

  Provocare

  Refă astăzi legământul tău de prietenie cu Dumnezeu. Spune-I că vrei să facă parte din nou din viaţa ta.

  Făgăduința pentru azi - 17 septembrie - 2020. Refă astăzi legământul tău de prietenie cu Dumnezeu. Spune-I că vrei să facă parte din nou din viaţa ta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...