Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Făgăduința pentru azi – 17 septembrie

  „Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!” – Psalmii 9:10

  Alimentaţia deficitară şi înaintarea în vârstă sunt cele mai întâlnite cauze ale îngălbenirii dinţilor. Sucurile pe bază de îndulcitori pot lăsa semne pe dinţii tăi, vizibile nu imediat, ci în timp. De asemenea, un dinte căruia i-a fost extras nervul se îngălbeneşte în timp, pentru că el, practic, nu mai are viaţă.

  Când o plantă sau o fiinţă moare, începe procesul de transformare în nimic. Un copac fără viaţă se usucă şi devine maroniu, apoi negru, şi se transformă în putregai. O parte a corpului, dacă rămâne fără viaţă, se usucă ori se descompune, dar afectează şi alte părţi. Chiar şi un simplu dinte, dacă este golit de nerv şi moare, va avea efecte asupra procesului de alimentaţie şi implicit asupra întregului organism. Oamenii trăiesc fără anumite părţi ale corpului, dar trebuie să fie atenţi la dezechilibrele pe care trebuie să le rezolve cu un regim special de alimentaţie, efort şi odihnă, iar uneori şi medicamente. Pentru un om, prezenţa lui Dumnezeu înseamnă viaţă. Cine se depărtează de El devine o fiinţă uscată şi se va deteriora în timp. Deşi despărţirea de Dumnezeu nu se observă în clipa în care se petrece, după puţin timp, se vor vedea efectele şi dovada că viaţa a dispărut. Dacă astăzi greşim, poate fi găsit răspunsul în ruperea legăturii noastre cu Dumnezeu.

  Provocare

  Refă astăzi legământul tău de prietenie cu Dumnezeu. Spune-I că vrei să facă parte din nou din viaţa ta.

  Făgăduința pentru azi - 17 septembrie - 2020. Refă astăzi legământul tău de prietenie cu Dumnezeu. Spune-I că vrei să facă parte din nou din viaţa ta.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...