Făgăduința pentru azi – 19 septembrie

„Iată, îi voi da vindecare şi sănătate, îi voi vindeca şi le voi deschide un izvor bogat în pace şi credincioşie.” – Ieremia 33:6

Omul găseşte o rezolvare „interesantă” chiar şi din producţia răului. De exemplu, alcoolul. Peste 10% din bugetul Rusiei provine din impozitele puse pe comerţul cu vodcă, iar în multe ţări sud-americane se câştigă mult la nivel guvernamental din producţia de droguri. În Europa şi în alte ţări civilizate există taxa pe viciu încasată de guverne din preţul tutunului şi al altor produse dăunătoare sănătăţii.

În timp ce omul caută să profite de pe urma răului, Dumnezeu continuă să lupte pentru viaţa şi pentru vindecarea noastră. Noi dezvoltăm industrii de lucruri şi substanţe otrăvitoare, iar El Se îngrijeşte să ne ofere descoperiri în domeniul sănătăţii, al tratării bolilor şi în ce priveşte sănătatea noastră mintală. În mod involuntar facem şi noi câte ceva în sens distructiv, dar ar fi mare păcat să facem acest lucru în mod conştient şi voit. Inima noastră poate deveni o sursă de bună dispoziţie şi de încurajare. În condiţiile unei lumi depresive şi dezamăgite, aceste lucruri sunt adevărate remedii. Când te întâlneşti cu o persoană optimistă şi credincioasă, te simţi încurajat şi motivat. Dumnezeu are nevoie şi Se foloseşte în lucrarea Lui de astfel de oameni.

Provocare

Ce zici, ai putea să fii astăzi un leac alinător pentru cei cu care te vei întâlni?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor