Articolul precedentAz áldást a hit előlegezi!
  Articolul următorTeatrul roman din Sagunto

  Făgăduința pentru azi – 20 septembrie

  „Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui.” – Maleahi 4:2

  Uneori, cerul nopţii este brăzdat de puncte luminoase, urmate de lungi dâre albăstrii. Sunt aşa-numitele stele căzătoare. Acestea nu sunt altceva decât mase de particule de praf venite din cosmos, care se aprind în atmosferă din cauza mişcării cu viteză.

  Peste noi vin zi de zi întâmplări şi situaţii întunecate. Sunt momente în care nu reuşim să înţelegem şi nici nu reuşim să vedem prezenţa lui Dumnezeu. Ştim doar în teorie că El ar trebui să aibă cunoştinţă de situaţia noastră, dar nu izbutim să vedem acţiunile Lui pentru noi, pentru că între teorie şi convingeri stă realitatea. Abia după ce sunt confirmate de ceva real, cunoştinţele noastre teoretice devin experienţă. Suntem capabili să dăm sfaturi şi încurajări, dar atunci când vine criza peste noi, nu mai vedem nicio urmă de lumină. Iar El, Dumnezeul nostru, face din praful care mai rămâne un fel de astru prin care ne atrage atenţia spre veşnicia iubirii Lui. Ne aduce aminte că ceea ce a promis va face şi El nu Se schimbă. În astfel de situaţii întunecate, chiar și atunci când nu înţelegi nimic, cel mai bine este să nu te grăbeşti să pleci de lângă El. Spune-I doar atât: că nu pleci şi că aştepţi să te ajute. O va face negreşit şi într-un mod cu totul neaşteptat.

  Provocare

  Priveşte cerul şi notează pe ceva, pe telefon spre exemplu, un motiv de recunoştinţă pentru cel mai recent ajutor primit de la Dumnezeu.

  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  Opturi la poligon

  Dacă din partea unui instructor de conducere auto accepți cerința de a repeta iar și iar, până înveți bine un exercițiu, de ce te superi atât de repede când Învățătorul divin îți cere să repeți un lucru până îl deprinzi cum trebuie?

  Porunca a opta

  Nu este un lucru nesemnificativ când știrbești bunul nume al cuiva și este deosebit de important să nu tăcem când cineva este discreditat pe nedrept sau fără argumente solide. Tăcerea poate fi un hoț.

  Al șaptelea simț?

  Încă de pe acum, noi ne putem dezvolta capacitățile și îndemânările, fiindcă dorința lui Dumnezeu este să creștem în toate privințele.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...