Articolul precedentAz áldást a hit előlegezi!
  Articolul următorTeatrul roman din Sagunto

  Făgăduința pentru azi – 20 septembrie

  „Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi tămăduirea va fi sub aripile Lui.” – Maleahi 4:2

  Uneori, cerul nopţii este brăzdat de puncte luminoase, urmate de lungi dâre albăstrii. Sunt aşa-numitele stele căzătoare. Acestea nu sunt altceva decât mase de particule de praf venite din cosmos, care se aprind în atmosferă din cauza mişcării cu viteză.

  Peste noi vin zi de zi întâmplări şi situaţii întunecate. Sunt momente în care nu reuşim să înţelegem şi nici nu reuşim să vedem prezenţa lui Dumnezeu. Ştim doar în teorie că El ar trebui să aibă cunoştinţă de situaţia noastră, dar nu izbutim să vedem acţiunile Lui pentru noi, pentru că între teorie şi convingeri stă realitatea. Abia după ce sunt confirmate de ceva real, cunoştinţele noastre teoretice devin experienţă. Suntem capabili să dăm sfaturi şi încurajări, dar atunci când vine criza peste noi, nu mai vedem nicio urmă de lumină. Iar El, Dumnezeul nostru, face din praful care mai rămâne un fel de astru prin care ne atrage atenţia spre veşnicia iubirii Lui. Ne aduce aminte că ceea ce a promis va face şi El nu Se schimbă. În astfel de situaţii întunecate, chiar și atunci când nu înţelegi nimic, cel mai bine este să nu te grăbeşti să pleci de lângă El. Spune-I doar atât: că nu pleci şi că aştepţi să te ajute. O va face negreşit şi într-un mod cu totul neaşteptat.

  Provocare

  Priveşte cerul şi notează pe ceva, pe telefon spre exemplu, un motiv de recunoştinţă pentru cel mai recent ajutor primit de la Dumnezeu.

  Făgăduința pentru azi - 20 septembrie - 2020. Priveşte cerul şi notează pe ceva, pe telefon spre exemplu, un motiv de recunoştinţă pentru cel mai recent ajutor primit de la Dumnezeu.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...