Făgăduința pentru azi – 21 septembrie

  „«Atunci te vei putea desfăta în Domnul, şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov», căci gura Domnului a vorbit.” – Isaia 58:14

  Omul are nevoie de 17 muşchi pentru a zâmbi şi de cel puţin 43 de muşchi pentru a se încrunta. Este însă ciudat că omul se încruntă mult mai repede şi mai des decât zâmbeşte.

  În proiectul iniţial, omul a fost gândit şi creat pentru o viaţă plăcută şi fericită. Apariţia păcatului i-a umbrit zilele şi a făcut ca un lucru la îndemână cum e zâmbetul să devină foarte scump şi rar. Pare că ne trebuie motiv ca să zâmbim, chiar dacă zâmbetul ar trebui să fie starea noastră de relaxare. Însă ne încruntăm chiar şi în momentele noastre de singurătate, deci nu întotdeauna trebuie să existe un motiv imediat. Bucuria şi starea specifică inimii bucuroase nu mai este o normalitate pentru că lipseşte chiar fundamentul acestei stări – Dumnezeu şi prezenţa Lui. Un om care e într-o relaţie bună cu Dumnezeu va trăda involuntar starea lui interioară, iar aceasta va exprima seninătate şi veselie. De fapt, Dumnezeu nu Îşi doreşte nişte copii trişti sau posomorâţi. El nu preţuieşte feţele lungi şi gesturile fals pioase. Pentru Mântuitorul nostru, efectul salvării trebuie să se observe la exteriorul fiinţei. Bucuria este o stare pe care noi trebuie să o şi cultivăm împreună cu relaţia pe care o avem cu Mântuitorul.

  Provocare

  Ce motive de bucurie ai astăzi? Din ce motiv eşti posomorât? Crezi că ai putea face efortul să vezi lucrurile într-un mod mai optimist.

  Făgăduința pentru azi - 21 septembrie - 2020. Ce motive de bucurie ai astăzi? Din ce motiv eşti posomorât? Crezi că ai putea face efortul să vezi lucrurile într-un mod mai optimist.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...