Articolul precedentAz Úr lelke csendes
  Articolul următorO moștenire binecuvântată

  Făgăduința pentru azi – 22 septembrie

  „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” – Isaia 65:24

  Distanţele din spaţiu se calculează în funcţie de viteza luminii (300 000 km/s), astfel că steaua pe care o vedem acum este de fapt apărută de foarte mult timp sau chiar dispărută. Lumina Soarelui ajunge la noi în 8 minute. Prin urmare, e posibil ca imaginea văzută de noi să nu mai reprezinte ceva ce există, ci un lucru dispărut de ceva vreme.

  Atotştiinţa lui Dumnezeu este acea calitate a Sa care face ca, în unele situaţii, rugăciunile noastre să primească răspunsuri pe loc. El nu are nevoie de un dosar cu informaţii pentru a cunoaşte nevoile şi pentru a putea să reacţioneze. Dumnezeu poate să fie proactiv; El poate preîntâmpina evenimentele din viaţa noastră şi are deja pregătite soluţii la orice ar trebui rezolvat. Din acest motiv, ar fi înţelept să nu-L considerăm neinformat pe Dumnezeu, ci să venim înaintea Lui ca în faţa cuiva care ştie deja situaţia. Să Îi cerem doar ca El să ofere soluţia pregătită deja. Va fi mult mai scurt timpul de aşteptare şi ne vom demonstra astfel încrederea în El.

  Practic, rugăciunile noastre nu Îl informează pe Cel care ştie totul, ci mai degrabă Îi dau dreptul şi creează ocazia ca El să intervină în viaţa şi în problemele noastre. Roagă-te aşadar pentru problemele tale Aceluia care cunoaşte deja totul. Este gata să-ţi răspundă.

  Provocare

  Aminteşte-ţi o rugăciune la care ai primit un răspuns în mod foarte clar, fără dubii. Foloseşte acea rugăciune ca reper pentru convingerile tale că lui Dumnezeu Îi pasă.

  Făgăduința pentru azi - 22 septembrie - 2020. Aminteşte-ţi o rugăciune la care ai primit un răspuns în mod foarte clar, fără dubii. Foloseşte acea rugăciune ca reper pentru convingerile tale că lui Dumnezeu Îi pasă.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...