Articolul precedentAkarom tisztulj meg!
  Articolul următorMama s-a întins în brațele mele

  Făgăduința pentru azi – 23 septembrie

  „Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima.” – Psalmii 145:18

  Nu dispreţui lucrurile mici; o lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face niciodată soarele: să lumineze noaptea!

  Uneori ne rugăm în mod automat, din inerţie. Fie suntem grăbiţi şi ne achităm de o datorie, fie nu avem subiecte de interes şi rostim doar formule stereotipe. Dar atunci când ceva ne frământă sau când ne dorim cu ardoare un lucru, nu ne permitem să fim superficiali sau grăbiţi. Vrem să fim siguri că Dumnezeu ştie frământarea noastră şi insistăm cu disperare atunci când subiectul rugăciunii este grav şi ne priveşte profund. Interesul şi insistenţa demonstrează că toată inima noastră Îl cheamă, iar atunci El ştie că ne interesează într-adevăr. Când Îl chemăm din toată inima, promite că va fi lângă noi. Abia când rugăciunea devine singura speranţă şi când Dumnezeu este ultima soluţie, atunci are sens intervenţia Lui. Tatăl nostru nu vrea să ne ţină în nesiguranţă şi frământare, dar nici nu doreşte să răspundă la rugăciuni rostite robotic când suntem aproape adormiţi. Ţi s-a întâmplat vreodată să uiţi la sfârşit dacă te-ai rugat pentru ceva la început şi pentru siguranţă ai mai zis o dată? Ei bine, la acest fel de rugăciuni nici nu aşteaptă nimeni răspuns, iar Dumnezeu nu ne poate ajuta. El poate interveni atunci când noi depindem doar de El şi când toată fiinţa noastră cere un lucru, nu cu indiferenţă, ci cu deplină dependenţă de ajutorul Său.

  Provocare

  Ia decizia de a te ruga doar cu sinceritate şi din toată inima. Nu Îl trata pe Dumnezeu cu superficialitate.

  Făgăduința pentru azi - 23 septembrie - 2020. Ia decizia de a te ruga doar cu sinceritate şi din toată inima. Nu Îl trata pe Dumnezeu cu superficialitate.
  Daniel Chirileanu
  Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

  Din aceeași categorie

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...