Făgăduința pentru azi – 24 septembrie

„Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor.” – 1 Petru 3:12

Agenţia pentru Telecomunicaţii a Naţiunilor Unite a comunicat că omenirea a ajuns să înregistreze aproape patru miliarde de linii telefonice, explozia în comunicaţii din ultimii ani datorându-se mai ales telefoniei mobile. În curând, va fi folosită pe piaţă la scară largă generaţia a cincea (5G) de telefoane.

Nu este un lucru de neglijat faptul că Însuşi Dumnezeu supraveghează viaţa noastră şi este preocupat în permanenţă de nevoile şi cererile noastre. El ne consideră neprihăniţi nu datorită performanţelor noastre, ci tocmai pe baza jertfei Fiului. Neprihănirea pe care o avem noi ne este atribuită de Dumnezeu prin sacrificiul Celui care nu a păcătuit, dar a murit pentru păcat şi păcătoşi. În meritele noastre nu ar fi drept să primim nimic, însă în Numele Lui avem şi iertare, prietenie cu Dumnezeu şi salvare veşnică. Linia de comunicare între noi şi Dumnezeu este în permanenţă deschisă şi nu are limitări de trafic, indiferent câţi utilizatori ar exista. Nu se blochează sistemul, nu suntem puşi în aşteptare şi nu plătim abonament. Totul direct, oricând şi de oriunde. De fapt, nu noi stăm în legătură permanentă cu Dumnezeu, ci El păstrează neîncetat semnalul. Noi putem decide dacă suntem conectaţi sau nu.

Provocare

Ce telefon ai? Poţi să le trimiţi mesaje prietenilor tăi? Trimite-i cuiva făgăduinţa de astăzi, poate că nu a citit-o.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor