Făgăduința pentru azi – 25 septembrie

„Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.” – 2 Cronici 16:9

Există mai multe păsări flamingo de plastic decât adevărate. Se pare că oamenii le preferă pe cele artificiale şi le folosesc drept decor. Întreţinerea unei păsări reale sau ocrotirea ei este mult prea costisitoare.

Este greu şi costisitor să fii autentic şi integru. Când cineva se comportă extrem de cinstit şi pare a fi incoruptibil, ne sperie. Considerăm că nimeni nu poate fi pe deplin cinstit şi corect fără să aibă motive ascunse ori să fie fanatic. Nu ne plac fanaticii de niciun fel. Dar între un om care exagerează (fanaticul) şi unul care este integru, autentic, este o mare diferenţă. Omul autentic va fi aşa oriunde şi oricând, şi când e privit şi când este pe cont propriu, nevăzut de ceilalţi. Pe când un fanatic va avea o viaţă dublă, impecabil în văzul lumii şi plin de slăbiciuni în viaţa privată. Oamenii integri nu sunt bine primiţi acolo unde e nevoie de compromisuri şi de duplicitate. Un om integru e posibil să fie ocolit şi de grupurile sociale care se complac în distracţii imorale, în minciună sau obscuritate. Chiar şi în funcţiile statului oamenii integri au de suferit pentru modul lor de a se comporta. Deşi ar trebui să fie premiaţi, oamenii autentici şi integri sunt marginalizaţi, dispreţuiţi uneori şi ţinuţi la distanţă. Dar ei nu se raportează decât la Dumnezeu şi la principiile Lui.

Provocare

Tu cum te raportezi la oamenii care dovedesc integritate? Îţi palce să fii cu ei sau îi ocoleşti?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video